Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kráska sa na pláži opaľovala hore bez: Nechutné, čo nasledovalo! Pozrite, čo jej vyviedli muži

(Zdroj: Instagram/lilycook)

SYDNEY - Mladú osobnú trénerku niekto odfotografoval hore bez na pláži v Sydney. Žena to oznámila polícii, ale podľa ich slov s prípadom nemôžu nič urobiť. Podľa viacerých odborníkov nie sú aktuálne zákony prispôsobené tomu, akým spôsobom ľudia používajú sociálne siete.

Lily Cookovú niekto tajne odfotil hore bez, keď ležala 12. novembra so svojou sestrou na pláži na východnom predmestí Sydney. Po niekoľkých hodinách sa dozvedela, že fotografie sa dostali na internet. Trénerka vraj na pláži videla troch mužov, pričom dvoch z nich poznala. Tričko si nevyzliekla, pokým muži z pláže neodišli. Neskôr v ten večer jej priateľ poslal fotku a spýtal sa, či je to ona. "Uvedomila som si, že fotka bola urobená bez môjho súhlasu a bola ďalej distribuovaná," uviedla Austrálčanka. 

 

Následne kontaktovala mužov a ich priateľky v skupinovej správe. Spočiatku tvrdili, že sú nevinní, vraj si len fotili krajinu a trénerka sa náhodou ocitla v zábere. "Vzhľadom na kvalitu fotky a uhol bolo jasné, že jeden z mužov sa ku mne prikradol bližšie, aby ma zblízka zachytil hore bez," myslí si Lily. 

Nakoniec sa jeden z mužov priznal, že fotografiu našiel v telefóne svojho kamaráta, ktorý trénerku odfotil, a potom ju poslal dvom ďalším priateľom. Tí ju šírili ďalej. Muž, ktorý sa nakoniec priznal k zdieľaniu fotografie, odmietol vypovedať na polícii. Tá potom Cookovú informovala, že nemožno vzniesť žiadne obvinenie, keďže v čase zachytenia záberu bola na verejnom mieste. "Som sklamaná, pretože som verila, že niečo urobia. Zachytenie a šírenie explicitného záberu ženy bez jej vedomia alebo súhlasu je ohavné a nezákonné," uviedla s tým, že táto skúsenosť mala škodlivý vplyv na jej duševné zdravie. 

Fotografovanie akejkoľvek osoby na verejnom mieste podľa tamojšej polície vo všeobecnosti nie je priestupkom a trestným činom je len to, ak sú fotografie vyhotovené v súkromí. Trestný právnik Matt Ward vyhlásil, že zákon musí dohnať zmeny v tom, ako ľudia používajú technológie, pretože rozdiely medzi verejným a súkromným sa zostrili v dôsledku zvýšeného zdieľania obsahu na sociálnych sieťach. 

Viac o téme: PlážHore bez Trénerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu