Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena utrpela niekoľko infarktov, zomrela: Keď jej chceli odobrať orgány na darovanie, stalo sa niečo šokujúce

(Zdroj: Youtube/jcr4runner)

VIRGINIA - Neuveriteľný príbeh Velmy Thomasovej sa zapísal do histórie. Prežila niekoľko srdcových infarktov ešte na nemocničnom lôžku, v dôsledku čoho jej prestali fungovať srdce a mozog. Bola vyhlásená za mŕtvu. Jej telo pripravili na odber orgánov, keď sa zrazu nečakane prebudila. Podobných príbehov je viacero, tento je však výnimočný.

Thomasová dostala v roku 2008 srdcový infarkt a bola rýchlo prevezená do nemocnice. Tam utrpela ďalšie dva infarkty, po ktorých bola napojená na prístroje. Jej srdce však prestalo biť, tak ju lekári odpojili od prístrojov a jej telo pripravili na odber orgánov. Synovi Timovi, ktorý čakal, či jeho mama nad infarktom zvíťazí, oznámili jej úmrtie. Koža nebohej začala tvrdnúť, v tele už nebol žiaden život. Tim preto odišiel z nemocnice, no zakrátko nato dostal nečakaný telefonát od lekárov. Oznámili mu, že sa prebrala.

"Sú veci, ktoré ako lekári a sestry nedokážeme vysvetliť. Myslím si, že toto je jeden z tých prípadov," povedal kardiológ Kevin Eggleston, podľa ktorého ide o zázrak. Tento jav sa nazýva Lazarov syndróm alebo autoresuscitácia po neúspešnej kardiopulmonálnej resuscitácii. Je to spontánny návrat srdcového tepu po neúspešných pokusoch o oživenie. Prípadov, ako je tento, sa už stalo viacero, mnohí z preživších opísali, aké je to zažiť klinickú smrť.

Viac o téme: SmrťInfarktVelma Thomas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu