Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stefan prehovoril o útoku medveďa: Zdemoloval mu auto! Nikdy v ňom nenechávajte toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MAPLE RIDGE - Majiteľ osobného auta z Maple Ridge v kanadskej provincii Britská Kolumbia zverejnil fotky svojho zdemolovaného auta, do ktorého sa dostal medveď. K incidentu došlo len krátko po tom, ako miestne úrady informovali o útoku medveďa v neďalekej obci.

Región Silver Valley v Maple Ridge je známa bohatým výskytom divokých zvierat. A trochu divoko aktuálne vyzerá aj auto miestneho obyvateľa Stefana Halasa. Malo vybité okno a na dverách bolo vidno množstvo odtlačkov láb. "Moje auto teraz tak trochu pripomína plechovku," okomentoval incident Kanaďan. 

Predátora prilákal obed, ktorý Halas nechal v aute. Podľa jeho matky Anny Taylorovej siahal pazúrmi na kľučku dverí tak dlho, kým sa neotvorili. Expertka na správanie medveďov Ellie Lambová upozorňuje, že jeseň je pre tieto šelmy mimoriadne dôležitá, pretože sa musia uložiť na zimný spánok. "Potrebujú 24 percent alebo viac telesného tuku, aby sa mohli v nasledujúcej sezóne reprodukovať," vysvetľuje. 

 

“There was a window on the ground and paw prints on the door,” said Stefan Halas.

Posted by Global BC on Sunday, November 6, 2022

Lambová zároveň odporúča, aby ľudia, ktorí spozorujú medveďa v blízkosti auta, začali na neho kričať a spustili alarm. To by malo stačiť na to, aby ich to odradilo. Stefanova rodina uviedla, že sa z udalosti poučila. Odteraz budú vždy zamykať auto a radšej v ňom nikdy nenechajú žiadne jedlo.  

Viac o téme: MedveďKanadaBritská Kolumbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu