Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otec so synom boli na poľovačke, keď na nich zaútočil medveď: Chceli ho zastreliť, no prišla nečakaná rana

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SUBLETTE COUNTY - Poľovníka v americkom štáte Wyoming napadol medveď. Keď sa snažil brániť, sám sa postrelil do nohy. Na zviera vystrelil niekoľko nábojov, pričom jeden z nich muža zasiahol do dolnej končatiny. Zviera výstrely vyplašili a z miesta ušlo. Iba nedávno došlo v oblasti k podobnému útoku.

Šesťdesiatpäťročný Lee Francis bol na poľovačke so svojím 40-ročným synom v oblasti Rock Creek pozdĺž pohoria Sawtooth v západnom Wyomingu, keď na neho zaútočil medveď grizly, uviedol vo vyhlásení úrad šerifa okresu Sublette. Počas útoku sa poľovníkovi podarilo nabiť ručnú zbraň a na šelmu vystreliť, čím ju prinútil utiecť. Jeden z výstrelov však zasiahol Francisa do dolnej časti nohy. 

 

(Pinedale, Wyo – October 22nd, 2022) SCSO and Tip Top Search and Rescue responds to call of injured man during grizzly...

Posted by Sublette County Sheriff's Office on Saturday, October 22, 2022

Jeho syn zalarmoval záchrannú službu pomocou satelitného telefónu, zatiaľ čo poskytoval prvú pomoc svojmu otcovi. S blížiacou sa nocou sa synovi podarilo dostať Leeho na koňa a odviezť k neďalekému jazeru, kde sa stretli s pátracími dobrovoľníkmi. Záchranári vrtuľníkom previezli postreleného muža do nemocnice na ošetrenie. Seržant Travis Bingham z kancelárie šerifa povedal, že sa stále snažia nájsť medveďa a o Francisovom stave zatiaľ nemajú žiadne informácie. 

K útoku došlo len niekoľko dní po tom, čo iný medveď grizly napadol dvoch vysokoškolákov vo Wyomingu. Kendell Cummings a Brady Lowry hľadali jelenie a losie parohy v národnom lese Shoshone, keď stretli medveďa. Ten najskôr zaútočil na Lowryho, neskôr aj na jeho kamaráta. Obaja sa v nemocnici zotavujú zo zranení.

Viac o téme: Medveďútok Wyoming
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu