Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladíkovi (†20) sa zaseklo oblečenie v MHD: Strašné, čo nasledovalo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - V newyorskom metre zomrel v pondelok 20-ročný muž po tom, čo sa mu zaseklo oblečenie vo vagóne metra. V dôsledku toho bol vtiahnutý na koľaje. Informácie priniesla agentúra Reuters. V posledných mesiacoch sa podobné nehody v metropole sveta čoraz viac množia.

Ide o ďalší zo série incidentov, ktoré sa v poslednom čase udiali v najväčšom americkom dopravnom systéme. K úmrtiu mladého muža prišlo len tri dni po tom, čo jedného z cestujúcich niekto strčil pod vlak. Obeť utrpela zlomeninu kľúčnej kosti. Krátko predtým utrpel zranenie nohy 26-ročný muž, ktorého sotil na koľaje bezdomovec. 

Násilie, ku ktorému dochádza v newyorskom metre, čoraz viac znepokojuje miestnych obyvateľov. Guvernérka amerického štátu New York Kathy Hochulová a primátor mesta New York Eric Adams preto počas uplynulého víkendu oznámili plány na zvýšenie počtu policajtov hliadkujúcich v metre. "Všetci bojujeme za naše mesto, no treba v tomto smere urobiť viac. Preto investujeme do služieb zameraných na psychické zdravie, do väčšieho množstva policajtov v metre a do dostupnejšieho bývania," napísal Adams, ktorý čelil kritike za údajne nedostatočnú reakciu na násilné incidenty v podzemnej dráhe. 

Mladíkovi (†20) sa zaseklo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Metropolitný dopravný úrad uviedol, že nainštaluje do všetkých vozňov metra bezpečnostné kamery. Toto opatrenie bude stáť mesto 3,5 milióna dolárov. V apríli tohto roku ozbrojený muž vypustil v jednom z vozňov newyorského metra dymovú bombu a spustil paľbu zo zbrane. Pri útoku utrpelo zranenia dvadsať ľudí.  

Viac o téme: MetroHromadná dopravaNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu