Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Učiteľka chcela zabrániť študentom, aby opisovali: Jej riešenie je hitom, keď uvidíte tie FOTO!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BICOL - Filipínska profesorka prišla s geniálnym nápadom, ako podnietiť tvorivosť študentov a zároveň im zabrániť v tom, aby opisovali počas písomnej skúšky. Pohľad do učebne Vysokej školy strojárstva v regióne Bicol síce viac pripomína karneval ako prednášku, ale aj v tomto prípade platí, že účel svätí prostriedky.

V ročníkoch, kde vyučuje Joy Mandane-Ortizová, už zrejme definitívne odzvonilo opisovaniu. Pani profesorka si s týmto neduhom poradila veľmi originálne. Študentom prikázala, aby si nasadili alebo vyrobili pokrývku hlavy, ktorá im v opisovaní zabráni. Niektorí vsadili na jednoduchosť a pri jej tvorení sa veľmi nenamáhali, mnohí, naopak, zapojili značnú dávku fantázie a kreativity. Výsledky ich práce sú veľmi pozoruhodné. 

 

Kung meron ganto nung time ko sa BU. baka di ako naka graduate ng mas maaga. 🤣🤣🤣maray sana ta dae ini naisipan kaito. 😅 good job madam Mary Joy Mandane Ortiz.

Posted by Mel John on Monday, October 24, 2022

Učiteľka priznala, že ju inšpiroval nápad z Thajska, ktorý koloval na internete už v roku 2013, kde robili žiaci testy s klapkami na uši. Túto myšlienku trochu upravila a požiadala svojich študentov, aby vytvorili jednoduchý dizajn, ktorý by im blokoval výhľad na testy spolužiakov. 

 

Worth sharing. 😍🤗 1 Peter 5:5 : Likewise, you who are younger, be subject to the elders. Clothe yourselves, all of...

Posted by Stephanie Macayan Seludo-Labong on Tuesday, October 18, 2022

Príspevky na sociálnych sieťach sa šíria veľmi rýchlo. Nápad prevzali aj ďalšie školy a univerzity na Filipínach. Udržať krok s podvodníkmi v triede je síce náročná úloha, ale nápad Ortizovej je dôkazom, že aj učitelia sú kreatívni, vynaliezaví a za svojimi študentmi nijako nezaostávajú.

Viac o téme: PodvodŠtudentiUčiteľkaPísomka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu