Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO úlovku rybára vydesilo ľudí: Keď uvidíte tie oči a zuby! Jednoducho hrôza

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Z hlbín austrálskeho pobrežia nedávno vytiahli bizarného hlbokomorského žraloka s vypúlenými očami a znervózňujúcim, ľudským úsmevom. Odborníci si nie sú presne istí, o aký druh ide. Ľudia ale priznali, že by ho určite nechceli stretnúť počas plávania v mori.

Hlbokomorský rybár, ktorý na internete vystupuje pod prezývkou Trapman Bermagui, objavil v hĺbke asi 650 metrov záhadného žraloka. Stalo sa tak pri pobreží Nového Južného Walesu v Austrálii. Neskôr zdieľal záber svojho úlovku na Facebooku. Vidno na ňom drsnú kožu mŕtvej ryby podobnú brúsnemu papieru, veľký špicatý ňufák, vypuklé oči a odhalené zuby, ktoré mnohých vystrašili. 

 

The face of a deep sea rough skin shark. All the way from 650m.

Posted by Trapman Bermagui on Monday, September 12, 2022

Nezvyčajný zjav žraloka rýchlo upútal pozornosť ostatných užívateľov, ktorých buď ohromil, alebo vydesil. Špekulovali aj o tom, ku ktorému druhu žralok patrí. Najčastejším odhadom bolo, že ide o žraločeka brazílskeho (Isistius brasiliensis), ktorý po uhryznutí zanecháva výrazné stopy na obetiach. Ďalší užívatelia sa domnievali, že by mohlo ísť o žraloka goblina (Mitsukurina owstoni) alebo lucernu (Etmopteridae). 

 

Another crazy looking deep water shark. This one was caught by a fellow fisherman off JB.

Posted by Trapman Bermagui on Thursday, September 15, 2022

Bermagui však s týmito názormi nesúhlasil. "Je to žralok dlhoplutvý, známy aj ako žralok-hltač," uviedol. Žralok dlhoplutvý (Centrophorus moluccensis) je typ hlbokomorského žraloka, ktorý je známy po celom svete. Niektorých odborníkov na žraloky však identifikácia rybára nepresvedčila. "Podľa mňa to vyzerá ako žralok hlbokomorský (Dalatias licha), ktorý sa bežne vyskytuje vo vodách pri Austrálii," napísal Christopher Lowe, riaditeľ laboratória Shark Lab na Kalifornskej štátnej univerzite v Long Beach. Je tiež možné, že žralok by mohol patriť k doteraz nevídanému druhu. "Stále objavujeme nové druhy hlbokomorských žralokov a mnohé z nich sú si navzájom veľmi podobné," upozornil Lowe. 

Viac o téme: RybárŽralokúlovok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu