Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pri pohľade na FOTO ostanete totálne zúfalí: Je na nej ukryté zviera, nájdu ho len tí najlepší

(Zdroj: Hemant Dabi)

LONDÝN - Fotograf, ktorý zachytil neviditeľného leoparda, zmiatol svojím záberom celý internet. Neskôr priznal, že si nenápadne ležiace zviera nevšimol ani on. Ako sa ukázalo, nebol v tom sám. Mnoho komentujúcich vyhlásilo, že leoparda sa im podarilo nájsť až po dlhých minútach sústredeného pátrania.

V roku 2019 fotograf divokej zveri Hemant Dabi v prírode urobil snímku, ktorá ľudí na internete poriadne zmiatla. Samotný záber vyzerá na prvý pohľad celkom nenápadne; zdá sa, že je na ňom zachytený strom a hnedasto-sivé trosky. Snímka sa neskôr objavila na Twitteri, kde ju prezdieľala environmentalistka Bell Lacková. "Niekto mi to poslal a požiadal ma, aby som našla leoparda. Bola som presvedčená o tom, že ide o vtip... kým som nenašla leoparda. Vidíte ho?" okomentovala svoj príspevok. 

Ukázalo sa však, že medzi týmto všetkým číhal leopard, ktorý používal tak presvedčivé maskovanie, že ho užívatelia majú veľký problém rozpoznať. Pokiaľ s tým máte problémy aj vy, nezúfajte. Dokonca i samotný Dabi teraz priznal pre Lad Bible, že si ležiaceho leoparda vzdialeného iba pár metrov od neho pri fotografovaní nevšimol. 

Tisíce ľudí sa pokúsili nájsť záhadné zviera a mnohým sa to nepodarilo ani po dlhom úsilí. "Niekto mi, prosím, pošlite odpoveď. Zbláznim sa, ak sa na to budem ešte pozerať," uviedol jeden z komentujúcich. Ak sa ani vám nepodarilo leoparda nájsť, je v strede fotografie, hneď naľavo od stromu. 

Viac o téme: LeopardOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu