Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Jej výsosť Alžbeta II. nás navždy opustila: Pred odchodom kráľovnej obklopil Buckinghamský palác prírodný úkaz

Britská kráľovná Alžbeta II.
Britská kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: TASR/Buckingham Palace via AP)

LONDÝN - Veľká Británia sa ponorila do smútku, jej výsosť kráľovná Alžbeta II. nás navždy opustila. Spočiatku sa objavili informácie o zhoršenom zdravotnom stave kráľovnej a námestie pred Buckinghamským palácom bolo počas celého dňa zaplnené. V popoludňajších hodinách sa na oblohe objavilo znamenie, ktorému mnohí Briti pripisovali božskú moc.

Veľkou Britániou znejú slová "God save the queen". Kráľovná Alžbeta II. je už v rukách božích. V dnešných hodinách prenikli najprv informácie, že zdravotný stav britskej kráľovnej sa zhoršil a musela ostať v opatere lekárov. Mnoho Britov sa preto vybralo pred Buckinghamský palác, aby vyjadrilo podporu svojej obľúbenej kráľovnej. 

Pri Alžbete II. stála v tej chvíli celá Británia. Dokonca aj počasie vyslalo nad Londýn znamenie. Spočiatku bolo sychravo, no popoludní, kedy sa stav britskej panovníčky zhoršil, oblaky ustúpili a presne nad Buckinghamským palácom sa ukázala dúha.

Vo večerných hodinách prišla z kráľovskej rodiny Windsor smutná správa. Kráľovná Alžbeta II. opustila tento svet vo veku 96 rokov. Symboliku dúhy preto začali mnohí Briti považovať za božie znamenie, akoby sa jej výsosť lúčila s celou Britániou. 

Viac o téme: úmrtieLondýnAlžbeta II.Veľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu