Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žena neprešla STK: Otočili ju kvôli....To vážne? Ľudia zostali zaskočení

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Užívateľka sociálnej siete sprostredkovala vo svojom TikTok užitočné odporúčanie, ktorým by sa mali riadiť vodiči ak chcú, aby ich vozidlo úspešne prešlo testom na stanici technickej kontroly (STK). Tomuto zisteniu predchádzala nemilá skúsenosť, vďaka ktorej si musela tento test so svojím autíčkom zopakovať ešte raz.

Odporúčaniami a radami, ktorými by sa mali vodiči riadiť pred testom na STK, sú zaplavené viaceré stránky a diskusné fóra. Ich prispievateľmi sú okrem odborníkov aj samotní vodiči, ktorí už nazbierali nejaké skúsenosti. Podobne je na tom aj užívateľka sociálnej siete Katie.

Vo svojom TikTok @katieejob uvádza, že si musí návštevu STK zopakovať iba preto, lebo jej zo spätného zrkadla visel osviežovač vzduchu. Vyzýva preto vodičov, aby neurobili rovnakú chybu. „Poučenie – nezabudnite si z auta zložiť osviežovač vzduchu, keď idete na  STK,“ uvádza v príspevku a dopĺňa, že práve tento jej prehrešok sa ocitol na zozname závažných nedostatkov.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: gettyimages)

Visiaci osviežovač totiž blokuje výhľad vodiča a je tak prekážkou, ktorá ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky a môže byť aj dôvodom na pokutu. Rovnako nebezpečné  sú aj rôzne nálepky na oknách, ktoré  nielenže blokujú vodičovi výhľad, ale v prípade autonehody mu zároveň aj uberajú šance na preplatenie náhrady škody z poisťovne.

Z TikTok videa boli zaskočení viacerí diváci. Niektorí ocenili, že sa im Katie snaží takto pomáhať, iní však jej príspevok spochybnili. „Nikdy som nemal problém s osviežovačmi vzduchu,“ tvrdil jeden z nich a ďalší s ním súhlasil. Autorka im vysvetlila, že ich nechce strašiť a iba opísala vlastnú skúsenosť.   

Viac o téme: STK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu