Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž si chcel vybaviť víza, dostal sa do bizarnej situácie: FOTKA hovorí za všetko, vyvolala nečakanú odozvu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

NAÍ DILLÍ - Požiadať o víza na zahraničné cesty môže byť problém. Potvrdiť to môže aj tento používateľ Twitteru, ktorý nedávno uverejnil fotografiu papierov potrebných pre schengenské vízum. Záber používateľov sociálnej siete uchvátil a zároveň šokoval. Niektorí štós papierov prirovnali k dizertačnej práci.

Vybavovanie víza si obvykle žiada veľké množstvo času, no aj trpezlivosti. Ako sa zdá na základe fotografie jedného z používateľov Twitteru, pre úspešný proces je potrebné aj veľké množstvo papierov.

„Žiadosť o turistické vízum do jednej z najrozvinutejších krajín sveta. Toto je množstvo papierov, ktoré mám mať pri sebe, aby som dokázal, že mám peniaze na to, aby som tam zostal a vrátil sa,“ napísal používateľ Twitteru menom Saptarshi Prakash. Na zábere je zachytený obrovský balík papierov.

Príspevok rýchlo nazbieral viac ako 4 500 pozitívnych reakcií. Ľudia na sociálnej sieti boli šokovaní, keď videli množstvo papierov. Zatiaľ čo niektorí to prirovnávali k dizertačnej práci, iní to nazývali rukopisom knihy.

Jeden z používateľov Twitteru žartoval, že dokumenty na Prakashiho zábere vyzerajú ako bankový výpis plný UPI transakcií na Swiggy. „Výpis z účtu, tri roky ITR (priznanie dane z príjmu), výplatné pásky a tony ďalších vecí. Iste, zahŕňa to aj tie transakcie Swiggy. Som zvedavý, kedy ten vízový proces zdigitalizujú,“ odpovedal Prakash.

Ďalší to brali ako znamenie zostať doma. „Toto je len jeden z dôvodov, prečo uprednostňujem luxusné zážitky v samotnej Indii. Celý proces udeľovania víz, jetlag, imigračné linky na letiskách a tak ďalej sú príliš únavné,“ napísal druhý komentujúci. Tretí komentujúci mal podobnú skúsenosť, a tak mužovi odkázal, že s ním súcití.

Schengenské vízum je vízum na krátkodobý pobyt pre 26 krajín Európy vrátane Francúzska, Španielska a Švajčiarska.

Viac o téme: VízaDokladyZahraničná cesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu