Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Z "hobby" tohto muža sa vám zdvihne žalúdok! Nechutná zbierka ľudských vnútorností: Nahádzané boli vo vedrách

Operačná sála.
Operačná sála. (Zdroj: Pixabay/Ilustračná foto)

ARKANSAS - Potom ako si Jeremy Pauley kúpil dva ľudské mozgy, kožu, srdce, obličky, slezinu, ľudský tuk, lebku s vlasmi, dve pečene, šesť kúskov kože, priedušnicu, detské ústa so zubami a dvoje pľúca, označil sa seba za  „zberateľa zvláštností.“

Štyridsiatnik Jeremy Pauley skončil vo vyšetrovacej väzbe potom ako  prostredníctvom sociálnej siete nakúpil z univerzitnej márnice ľudské pozostatky. Zvrhlým a ohavným prípadom sa zaoberajú vyšetrovatelia forenzného oddelenia okresu Cumberland County v americkom štáte Severná Kalifornia.

Ohavný obchod mu sprostredkovala zamestnankyňa univerzitnej márnice z Arkansasu, s ktorou si muž dojednával obchod cez Facebook Messenger a Marketplace. Za „tovar“ zaplatil okolo 3 500 libier (4120 eur). Podľa polície v okrese Cumberland, bolo všetko „veľmi staré“ a pochádzalo z legitímnych zdrojov.

„V priebehu rokov som videl veľa zvláštnych a nezvyčajných vecí. A keď som si už myslel, že som videl všetko, prišiel tento prípad,“  konštatoval okresný prokurátor Seán McCormack. Políciu upozornil na muža niekto, kto našiel v pivnici päť veľkých vedier naplnených ľudskými orgánmi a kožou. Ženu, ktorá pozostatky zabezpečila, vystopovali vyšetrovatelia z FBI v spolupráci s políciou v Arkansase. Pauley bol zatknutý a neskôr prepustený na kauciu 45 000 libier (52 980 eur), píše DailyStar. 

Obvinili ho z nakladania s príjmami z nezákonnej činnosti, zo zločinu prijímania odcudzeného majetku, z prečinu prijímania odcudzeného majetku a z prečinu týrania mŕtvoly. Doteraz nie je známe, čo sa stalo so zamestnankyňou márnice.

„Ľudské telá sú súčasťou vzdelávania študentov medicíny, zdravotných sestier a študentov iných zdravotníckych profesií. Naša univerzita v plnom rozsahu rešpektuje našich darcov.  Máme zmluvu s Arkansas Central Mortuary Services, aby sme telá doručili na kremáciu po tom, čo ich už naši študenti nepoužívajú. Zamestnanca márnice vyšetrujú federálne orgány za krádež ľudských pozostatkov, ktoré boli darované našej univerzite. Z toho, čo sa stalo, sme zarmútení a zdesení,“ uviedol hovorca Univerzity v Arkansase. 

Viac o téme: ZbierkaVnútornosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu