Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Turisti navštívili najstrašidelnejšiu rezidenciu v Británii: Okamihy hrôzy! Toto sa mi stalo na poschodí

(Zdroj: TikTok/sabcarl8890)

BIRMINGHAM - Zdá sa, že turisti zachytili okamih, keď duch prešiel cez otvorené dvere. Stalo sa tak vo vnútri najstrašidelnejšej britskej rezidencie. Miestni predpokladajú, že duchom je takzvaná dáma v šedom, ktorú v dome údajne uväznil jej vlastný otec. Video z incidentu sa takmer okamžite stalo virálnym.

Návštevníkom najstrašidelnejšej britskej rezidencie v Birminghame Astron Hall sa v miestnosti na najvyššom poschodí podarilo zachytiť záhadnú entitu prechádzajúcu cez otvorené dvere. Návštevník pri kráčaní po vŕzgajúcich starých schodoch haly zakričal: "Mary". Oslovoval tak ducha, ktorý je jedným z najznámejších v dome. Miestni predpokladajú sa, že ide o Mary Holteovú, takzvanú dámu v šedom, ktorú údajne zajal jej vlastný otec. Po oslovení ducha bolo cez pootvorené dvere vidieť prebehnúť tienistú postavu. 

Užívateľ známy ako sabcarl8890 zverejnil video na TikToku, kde zaznamenalo viac ako dva milióny zhliadnutí. Turisti vo videu vysvetlili, že ducha objavili pri obhliadke domu zo 17. storočia. "Len sme sa obzerali a náhodou sme to nakrútili," uviedli. 

Aston Hall je majestátne sídlo z jakubovskej éry, kde Holteova rodina žila 200 rokov a prežila útok proparlamentných vyznávačov počas občianskej vojny. Mnohí tvrdia, že v pamiatkovo chránenej budove I. stupňa postavenej pre Sira Thomasa Holteho, ktorý bol známy svojou agresívnou povahou, straší. V roku 2019 bola dokonca zvolená za najstrašidelnejšie miesto v Británii. Jedným z najznámejších "duchov" v budove je dcéra Sira Thomasa Elizabeth Mary. Po tom, čo ju v zúrivosti zamkol v jej izbe, ju tam väznil celých 16 rokov. Holte ju kritizoval za to, že sa vydala za muža, ktorého neschvaľoval. Hoci sa nezdá, že by tento príbeh bol oficiálne potvrdený, hovorí sa o ňom na rôznych historických miestach. 

"Druhé poschodie Aston Hall je miesto, kde rodiny navštevujú Dick‘s Garrett, bývalú sluhovskú nocľaháreň. Je to snáď najstrašidelnejšia časť. Boli tam spozorované rôzne postavy, ktoré žili kedysi v budove. Mnohí sa domnievajú, že najčastejším pozorovaním je dcéra Thomasa Holteho," povedal hovorca Birminghamského múzea, ktoré historickú rezidenciu prevádzkuje. 

Viac o téme: DuchBirminghamParanormálny javAstron Hall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu