Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Policajt dostal hlásenie o defekte na aute: Keď zbadal vodiča, skoro odpadol

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOLLAND - Policajt v americkom Connecticute, rodák z Poľska, zažil milé prekvapenie po tom, ako dostal hlásenie o odstavenom SUV s defektom pneumatiky. Po príchode na miesto totiž zistil, že v aute sedí bývalý poľský prezident Lech Walesa. Stretnutie s ním bola podľa muža zákona skvelá príležitosť.

Štátny policajt v Connecticute Lukasz Lipert (35), pôvodom z Poľska, bol veľmi prekvapený, keď zbadal, kto sedí vo vozidle, ktoré malo defekt. Vodičom totiž nebol nikto iný než exprezident Walesa (78). Ten 10. mája vystúpil v meste Hartford v rámci svojho turné po USA, kde obhajoval pomoc utečencom z Ukrajiny, informuje agentúra AP

Lipert, ktorý prišiel do Spojených štátov, keď mal 18 rokov, uviedol, že sa s Walesom rozprával po poľsky o ich vlasti a o protikomunistickom hnutí, ktoré spoluzakladateľ prvého slobodného odborového hnutia Solidarita pomáhal viesť. "Určite to bola skvelá príležitosť stretnúť sa s mužom, ktorý mal v tých časoch moc," vyhlásil Lukasz. 

FOTO Policajt dostal hlásenie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Connecticut State Police)

Lech Walesa so svojím hnutím vo voľbách v roku 1989 v Poľsku zvrhol moc poľských komunistických vodcov. V roku 1983 dostal Nobelovu cenu za mier a v rokoch 1990 až 1995 pôsobil ako prezident. Je silným kritikom súčasnej poľskej pravicovej vlády. Servisný pracovník vozidla vymenil pneumatiku a Walesa pokračoval ďalej v ceste. Jednou z jeho ďalších zastávok bolo podujatie v Bostone. 

Viac o téme: PolicajtDefektLech Walesa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu