Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ako často periete oblečenie a spodnú bielizeň? Odporúčanie dermatologičky vás možno šokuje

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MIAMI - Pravdepodobne nikto sa nejak príliš nezamýšľa nad tým, ako často perie svoje oblečenie. Podľa dermatologičky niektorí ľudia neperú ani zďaleka dosť často, kým iní až príliš často. Napríklad také trenírky by sa mali prať častejšie ako tričká.

Dermatologička Annie Gonzalezová z Miami pre Brightly Eco prezradila, že nedostatočné pranie oblečenia môže mať za následok rôzne nepriaznivé stavy pokožky. Je preto vhodné vedieť, koľkokrát si môžete obliecť kus oblečenia predtým, ako ho operiete. Podprsenky by sa napríklad mali prať po každých troch až štyroch noseniach. Spodná bielizeň by sa mala, samozrejme, prať po každom nosení. 

Ako často periete oblečenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Dobrou správou je, že tak často nemusíte prať oblečenie, v ktorom spíte. Intenzita prania ale závisí od toho, ako veľmi sa v noci potíte. Tričká je možné nosiť aj viackrát, maximálne však štyrikrát. Šaty a nohavice vydržia až tri nosenia, pokiaľ na ne nič nevylejete alebo nie sú viditeľne znečistené. 

Ako často periete oblečenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Nie každého však presvedčil takýto prísny harmonogram prania. "Táto osoba nesmie žiť na mieste s akýmkoľvek druhom tepla alebo vlhkosti," napísal jeden z komentujúcich. "Niet divu, že smrdíte zatuchlinou," uvádza iný užívateľ. 

Viac o téme: PranieBielizeňHygiena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu