Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Vodiči s hrôzou obchádzali obrí výtlk v tuneli: Keď zistili, čo to v skutočnosti je, smiali sa

(Zdroj: Twitter/Sunrise)

SYDNEY - Optická ilúzia, ktorá sa šíri na sociálnych médiách, desí najmä vodičov. Užívatelia sa zhodujú v tom, že je na nej zobrazený veľmi mätúci a zároveň nebezpečný jav. Zachytáva skutočný tunel, v ktorom hra svetla a vody vytvorila dojem, že jazdný pruh prerušuje obrovská jama.

Vo veľmi vydarenej, ale zároveň desivej ilúzii je zachytená nebezpečná situácia zo skutočného cestného tunela. Muž za kamerou sa zaujíma o to, ako sa zachovajú ľudia, ktorí si neuvedomujú, že na ceste je "diera". Keď sa blíži auto, prepadnutú vozovku obíde v domnienke, že si práve zachránil život. Ďalšie vozidlo ale minie jamu len tak-tak. 

V skutočnosti žiadnemu vodičovi nehrozí nijaké nebezpečenstvo. To, čo vyzerá ako prepadnutý jazdný pruh, je totiž obyčajná kaluž vody odrážajúca svetlo. "Myslel som si, že tu vykopali dieru," smeje sa kameraman. Nebol jediný, kto sa domnieval, že voda je hlboká jama. Aj užívatelia uverili, že ide o prepadnutú vozovku. "Toto jednominútové video bolo desivejšie ako film A24X," uvádza jeden z nich. 

"Myslel som si, že je to voda, ale nakoniec som si bol istý, že je to jama. Keď som videl druhé auto,  takmer som dostal infarkt," pridáva sa istý Moe. Optické ilúzie sú zvyčajne detailne vytvorené umelecké diela, ktoré dokážu oklamať mozog. Byť však svedkom skutočnej optickej ilúzie, podobne mätúcej ako táto, je pomerne zriedkavé.

Viac o téme: TunelOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu