Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Muž (63) upadol na desať dní do kómy: Hororové prebudenie, videl ducha v červenom

(Zdroj: Facebook/Travelling Blind)

YORK - Zdanlivo zdravý muž podstúpil pred dvomi rokmi operáciu, ktorá mu mala pomôcť s prekrvením nohy. Skončil ale v desaťdňovej kóme, počas ktorej na chvíľu umrel. Keď sa prebral, zistil, že stratil zrak. Dokonca prezradil, že počas svojej smrti stretol ducha ženy v červenom kabáte. Dnes učí mladých ľudí vážiť si svoje zdravie.

Andrew Eliker-Reeve (63) bol v roku 2020 prijatý do nemocnice v anglickom meste York kvôli jednoduchej operácii, ktorá mu mala pomôcť s prekrvením nohy. Následné komplikácie viedli k tomu, že musel podstúpiť štyri núdzové operácie za štyri dni. V dôsledku toho upadol na desať dní do kómy. Keď sa nakoniec prebudil, zdesene si uvedomil, že stratil zrak. "Prebral som sa z kómy bez hrubého čreva, bez fungujúcej sleziny a bez zraku. Nebolo to vôbec ľahké. Chvíľu trvalo, kým som sa s tým zmieril. Musím priznať, že to bol obrovský šok," povedal. 

Elliker-Reeve bol pred zákrokom pomerne fit a zdravý. Akurát mal problémy s chôdzou a keďže sa chcel vrátiť k maratónskemu behu, musel podstúpiť operáciu. Tá ale nedopadla podľa predstáv. Dôvodom bol zrejme problém s prietokom krvi, ktorý spôsobil zlyhanie nervov v celom tele. "Podľa môjho názoru som v jednom bode počas kómy zomrel. Potom som začal mať veľmi živé sny a halucinácie. Dokonca aj teraz vidím ducha ženy v červenom kabáte a predtým som videl pred televízorom psa," prezradil. 

Dramatická zmena fyzického a psychického stavu bola pre Andrewa. Dostal sa do bodu, keď už nevidel zmysel života, nechcel tu byť a nechcel byť nikomu na ťarchu. Jeho úžasná manželka mu pomohla posunúť sa vpred a myslieť pozitívnejšie na svoju budúcnosť. Začal chodiť do škôl, aby porozprával mladým ľuďom, čo sa mu stalo. "Mladí si myslia, že sú neporaziteľní, takže som im chcel úprimne porozprávať o tom, čo sa môže stať. Bol som relatívne zdravý muž a potom sa mi stalo toto." 

 

Hi, my name is Andrew and this is how I came to be where I am. On 12th February 2020 I went in to York hospital for...

Posted by Travelling Blind on Saturday, October 9, 2021

Eliker-Reeve neskôr vytvoril vlastný blog s názvom Traveling Blind, kde zdieľa vzostupy a pády zo svojho života nevidomého človeka. Ľudí vyzýva, aby sa zapojili do jeho výzvy Blind Toast and Marmelade v rámci pomoci Guide Dogs UK. Účastníci majú zaplatiť dve libry a zverejniť video, ako sa so zaviazanými očami pokúšajú natrieť marmeládu alebo nátierku podľa vlastného výberu na toast. "Každé ráno vstávam a je pre mňa ťažké natrieť si marmeládu na toast, tak som si pomyslel, že táto výzva bude spôsob, ako ľuďom ukázať každodenný boj, ktorým nevidomí prechádzajú, a zároveň sa trochu zabaviť a urobiť si zo seba srandu," dodal. 

Viac o téme: DuchKómaAndrew Eliker-Reeve
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu