Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Záhadná FOTO tínedžerky (†18) obletela svet: Našli ju mŕtvu v nádrži na vodu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram/debanhi.escobar)

MONTERREY - Strašidelná fotografia mexickej tínedžerky, ktorú neskôr našli mŕtvu, sa dostala na titulky po celom svete. Pred záhadným zmiznutím ju odfotil vodič taxi služby. Na zábere stojí pri diaľnici. Úrady zistili, že nejde o posledný záber pred jej smrťou, ako sa predtým predpokladalo.

Fotografia osemnásťročnej Debanhi Escobarovej z Mexika obletela celý svet. Jej záhadné zmiznutie a rovnako nejasné príčiny smrti sú stále predmetom vyšetrovania. Úrady však odhalili, že nešlo o jej posledný záber. Podľa jedného z videí Escobarová ráno 9. apríla vošla do motela Nueva Castilla na predmestí Monterrey, kde o necelé dva týždne neskôr našli jej telo rozkladajúce sa v podzemnej nádrži na vodu. Zamestnanec hotela hlásil veľký zápach pochádzajúci z tejto oblasti. 

Vyšetrovatelia úradu generálneho prokurátora štátu Nuevo Leon zdieľali videá s rodičmi dievčiny počas nedeľného stretnutia. Je na nich zachytené, že na pozemok vstúpila sama a strávila tam niekoľko minút. Nie je však jasné, ako skončila vo vodnej nádrži. Podľa záberov z bezpečnostnej kamery sa zdá, že do motela prišla pešo. Jej otec Mario Escobar obvinil úrady, že neurobili všetko pre to, aby jeho dcéru našli. "Moja dcéra je mŕtva a ja neviem, čo mám robiť." 

Fotografiu Debanhi stojacej osamote na kraji diaľnice Monterrey-Nuevo Laredo, nazývanej "diaľnica smrti" alebo "cesta smrti", urobil v skorých ranných hodinách 9. apríla taxikár, ktorý ju mal vziať domov po noci strávenej s priateľmi. Urobil tak vraj na dôkaz toho, že tínedžerka vystúpila z auta a poslal ju jej kamarátom. 

 

Tras la aparición de un cuerpo sin vida el pasado jueves en el fondo de la cisterna de agua de un motel, las pruebas...

Posted by BBC News Mundo on Monday, April 25, 2022

Počas prvých šiestich mesiacov minulého roka sa na trase medzi mexickým priemyselným centrom Monterrey a pohraničným mestom Nuevo Laredo stratilo najmenej 70 ľudí. Táto fotografia upútala pozornosť sveta a zdôraznila skutočnosť, že k podobným zmiznutiach dochádza v Mexiku bežne. Nález Escobarovej tela vyvolal protesty v meste, kde sa stratila. Stovky žien zablokovali diaľnicu v centre mesta a požadovali ukončenie rodového násilia. Žiadali aj odstúpenie štátneho tajomníka bezpečnosti Alda Fasciho. Tento rok v štáte zmizlo približne 26 žien a dievčat a päť ďalších bolo nájdených mŕtvych po tom, čo boli nahlásené ako nezvestné. 

Záhadná FOTO tínedžerky (†18)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Záhadná FOTO tínedžerky (†18)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Escobarovej rodina predtým na jej Instagram napísala, že v tú noc, keď sa stratila, išla von s dvomi kamarátmi, ktorí odišli domov bez nej. Údajne ale kontaktovali "dôvernú osobu", aby ju prišla vyzdvihnúť a zaviezla domov. Dotyčná osoba figuruje na platformách taxislužieb ako Uber/DiDi. Odvoz pre Escobarovú ale nebol zabezpečený prostredníctvom tejto platformy. Nie je známe, prečo vystúpila z auta. Jej otec uviedol, že mu prokurátori povedali, že podľa záznamov sa vodič nevhodne dotkol jeho dcéry. Zároveň verí, že aj keby vodič nezabil jeho dcéru, stále je zodpovedný za jej smrť. Vodiča už vypočuli úrady, ale zistili, že s vraždou nemá nič spoločné.

Viac o téme: VraždaZáhadné zmiznutieMexikoDebanhi Escobar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu