Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Zoologické záhrady chcú lákať novými zvieratami a výbehmi

(Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Slovenské zoologické záhrady chcú v blížiacej sa sezóne návštevníkov lákať novými zvieratami, prestavbami výbehov či vybudovaním detských zooparkov. Sezóna sa v niektorých zoo začne už počas tohto víkendu, ďalšie riadnu sezónu otvoria začiatkom mája. ČTK o tom informovali zástupcovia zoo.

"Dokončíme ďalšiu časť detskej zoo, pribudne výbeh pre veľmi ohrozené sysle pasienkové," uviedol riaditeľ najznámejšej zoo na Slovensku v Bojniciach Vladimír Šrank. V detskej zoo budú mať deti možnosť prísť do priameho kontaktu s domácimi zvieratami, ale aj zmenšeným plemenom indiánskeho koníka. Riadnu sezónu v Bojniciach začnú začiatkom mája, v zoo v tom čase otvoria aj expozíciu žiab.

"Budujeme nový pavilón pre opice, dokončíme prestavbu detského ihriska," povedala Silvia Pirošková z bratislavskej zoo. V zoo by mal túto sezónu pribudnúť samec hrošíka a zubra. Na ďalších dovozoch zvierat sa ešte podľa Piroškovej pracuje. Medzi najväčšie atrakcie zoo podľa Piroškovej patria mačkovité šelmy či žirafy.

Zoo chce návštevníkov prilákať aj prednáškami opatrovateľov. Tí budú pred výbehmi hovoriť o starostlivosti a zaujímavostiach života vystavených zvierat. Riadna sezóna sa v zoo začne 1. apríla, dovtedy je zoo otvorená podľa mimosezónneho poriadku.

"Najväčšou atrakciou sa určite stanú tučniaky a nový, prírodný výbeh pre rysy," uviedla Eva Malešová z košickej zoo. Tučniaky doteraz v tejto zoo neboli, do Košíc by mali priviezť päť až sedem zvierat. Pre rysy podľa Malešovej vybudovali jedinečný prírodný výbeh s rozlohou 2000 metrov štvorcových. Návštevníci budú najväčšie slovenské šelmy pozorovať aj zo špeciálnych rozhľadní.

V zoo v Spišskej Novej Vsi čaká na návštevníkov nový výbeh pre tigre. Rozšírený výbeh podľa riaditeľky zoo Jany Dzurikovej pripravili aj pre dikobrazy. K atrakciám budú patriť kengury či krokodíly. V zoo pribudne aj detský zoopark s kozičkami kamerunskými. Sezóna sa začne 20. apríla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu