Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

FOTO Manželia sa prechádzali po pobreží, keď zrazu... čo ten podivný úkaz na útese?!

Útes Bedruthan Steps v Cornwalle
Útes Bedruthan Steps v Cornwalle (Zdroj: Getty Images)

TRURO - Ohromujúca "socha" bola vytesaná zosuvom padajúcich kameňov na útesoch neďaleko Newquay v anglickom grófstve Cornwall. Žena, ktorá tento úchvatný úkaz spozorovala, dúfa, že ľudia to nebudú považovať za výmysel alebo fotomontáž.

Strašidelný obraz ľudskej tváre vytvorili padajúce skaly na útesoch Cornish. Louise Coeová z mesta Truro hovorí, že v nedeľu 10. apríla bola so svojím manželom na prechádzke po pobreží. Zrazu si všimli veľmi netradičný úkaz. Po tejto trase sa zvykli prechádzať pravidelne, ale kvôli nedávnym zosuvom pôdy tu už vyše rok neboli. 

Na útese, ktorý bol otočený smerom na more, bolo vidieť obrovskú ľudskú tvár. Bola vyrytá do skál, ako keby ju tam niekto ručne vytesal. Britka pre Cornwall Live uviedla, že za výtvorom zrejme môže zosuv pôdy. "Poznáme toto miesto, ale nikdy sme si nič podobné nevšimli. Útes vyzerá úplne inak. Vyzerá to tak, že tú tvár vyformoval nedávny zosuv pôdy." Ako ďalej pokračovala, bol to nádherný pohľad. Manželia si "sochu" vyfotili ako dôkaz a dúfajú, že si ľudia nebudú myslieť, že ide o fotomontáž.

Psychologický jav 

Pareidólia je jav, pri ktorom ľudia vidia tváre na náhodných obrázkoch. Tento známy psychologický fenomén býva označovaný aj ako "mimetolity" pre prirodzene sa vyskytujúce "ľudské tváre" v skalách, ako napríklad The Face on Mars.

Viac o téme: úkazVeľká BritániaCornwallĽudská tvár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu