Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Kráska (21) sa nakazila KORONAVÍRUSOM: Zažila hotové peklo a prišla o obe nohy!

(Zdroj: Facebook/Claire Bridges)

SAINT PETERSBURG - Mladá žena s vrodeným srdcovým ochorením, ktorá bola zaočkovaná proti covidu, dvakrát prekonala túto nákazu. V dôsledku toho jej začali zlyhávať orgány. Napokon prišla o obe nohy. Pacientkin otec na Facebooku uviedol, že jeho dcéra je v súčasnosti v domácej liečbe, ktorá je duševne aj emocionálne náročná.

Dvadsaťjedenročná Claire Bridgesová, ktorej sa sľubne rozbiehala modelingová kariéra, musela byť urýchlene prevezená do nemocnice Tampa General Hospital na Floride, keď v januári 2022 začala trpieť zlyhaním orgánov po nákaze covidom. Lekári jej diagnostikovali myokarditídu, rabdomyolýzu, mierny zápal pľúc, cyanózu a acidózu. Poškodenie organizmu malo za následok rapídne zhoršenie krvného obehu v dolných končatinách, čo viedlo k amputácii, informoval magazín Inside Edition

 

Claire Update Claire went in the OR this morning for the vascular team to clean out and to assess the muscle tissue...

Posted by Wayne Bridges on Friday, January 21, 2022

Otec Wayne Bridges povedal, že napriek tomu, že sa zdravotnícky personál snažil zachrániť jeho dcére nohy, poškodenie bolo príliš vážne a nezvratné. Na sociálnej sieti podrobne informoval o postupe zotavovania Claire. Pred pár týždňami uviedol, že jeho dcéra sa konečne dokázala sama posadiť. "Dva mesiace odo dňa, keď sa to všetko začalo, sa Claire po prvý raz sama posadila. Možno sa to nezdá byť veľa, ale pre túto bojovníčku je to veľké víťazstvo! Vyzerá to tak, že sa dnes vracia domov na rehabilitačnú fázu svojej cesty," napísal Wayne. 

 

Two months to the day this all started and Claire, for the first time sat up by herself! It may not seem like a lot, but...

Posted by Wayne Bridges on Wednesday, March 16, 2022

Bridgesovú prepustili z nemocnice v deň jej 21. narodenín. Bola veľmi šťastná, že je opäť doma so svojou rodinou a priateľmi. Zároveň je to však pre ňu duševne aj emocionálne náročné obdobie. Jej najbližší teraz dúfajú, že sa podarí vyzbierať tisíce dolárov, aby moholi zaplatiť náklady na zdravotnú starostlivosť a prebiehajúce rekonvalescencie. 

Viac o téme: AmputáciaKoronavírusCOVID-19MyokarditídaClaire Bridges
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu