Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľudí pobúril sexistický žart riaditeľa dovolenkového rezortu: Nasledoval okamžitý vyhadzov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FAIRMONT HOT SPRINGS - Riaditeľ populárneho rezortu v Kanade bol nútený ospravedlniť sa a odstúpiť z funkcií vo viacerých organizáciách po tom, ako vyvolal jeho nevhodný vtip na jednom rečníckom podujatí obrovskú vlnu kritiky.

Generálny riaditeľ rezortu Fairmont Hot Springs v Britskej Kolumbii Vivek Sharma si poriadne zavaril, keď pred viac ako dvomi týždňami na konferencii o turizme, požiadal prítomné ženy, aby vstali, čím chcel pripomenúť práve uplynulý sviatok MDŽ. Toto milé gesto ale totálne pochoval, keď dodal: "ok a teraz choďte upratať izby a umyť riad". 

Sexistická poznámka nezostala bez odozvy, Sharma si za ňu vyslúžil poriadne ostrú kritiku. Po pár hodinách sa na konferenciu vrátil a ospravedlnil sa. To už ale na veci nič nezmenilo. Krátko nato bol uvoľnený zo svojej funkcie riaditeľa a okrem toho sám odstúpil z dvoch miestnych turistických organizácií Tourism Industry Association of BC (TIABC) a BC Hotel Association (BCHA). Za jeho výrok sa dokonca ospravedlnili. "Počas vyjadrenia pocty úžasným ženám v našej oblasti podnikania zaznel necitlivý a zraňujúci komentár, ktorý bol úplne nevhodný a hlboko znepokojujúci a urazil nielen všetky ženy, ale všetkých delegátov konferencie," píše sa v oficiálnom spoločnom stanovisku. 

 

The CEO of a B.C. resort has been placed on leave and has resigned from his role on two tourism industry boards after...

Posted by Updated News on Sunday, March 20, 2022

O niekoľko dní neskôr písomne vyjadril svoju ľútosť aj Sharma, keď uviedol, že veľmi ľutuje to, čo povedal. "Moje neprijateľné poznámky neboli v súlade s tónom podujatia. To, čo som povedal, neodráža názory TIABC a BCHA, ktoré tvrdo pracujú na obhajobe princípov rovnosti, inklúzie a rozmanitosti v našom sektore." Predstavitelia Fairmont Hot Springs doplnili, že diskriminácia v akejkoľvek podobe je u nich neakceptovateľná. "Snažíme sa u nás vytvárať inkluzívne a rozmanité prostredie, v ktorom sa ľudia, ktorí tu pracujú alebo relaxujú, cítia bezpečne." 

Viac o téme: DiskrimináciaRezortSexizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu