Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krutá smrť osobného trénera (†29): Po vypití tohto NÁPOJA sa chytil za hruď a skonal

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

COLWYN BAY - Otec dvoch detí zomrel po tom, čo omylom vypil nápoj vyrobený z kofeínového prášku. Bol silný ako dvesto šálok kávy. Podľa lekárskej správy muž umrel na intoxikáciu kofeínom. Hlavný koroner dodal, že spoločnosť vyrábajúca prášok pridá do balenia odmerku a poskytne presné pokyny pre užívanie.

Dvadsaťdeväťročný osobný tréner Thomas Mansfield zo severného Walesu si objednal stogramový balíček kofeínového prášku na prípravu doplnkových nápojov. Omylom si však vyrobil zmes obsahujúcu až sedemnásobok odporúčanej dávky. Manželka Suzannah povedala, že jej inak zdravý manžel sa po vypití nápoja z ničoho nič chytil za hruď. 

Krutá smrť osobného trénera
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa najnovších informácií si Mansfield objednal prášok od spoločnosti Blackburn Distributions. Odporúčaná dávka bola 60 až 300 miligramov dvakrát denne, ale Thomasova digitálna váha mala počiatočnú hmotnosť nastavenú na dva gramy. Namiesto odporúčanej dávky tak použil až päť gramov prášku. Pitva odhalila, že mal v tele 392 miligramov kofeínu na liter krvi, čo je ekvivalent dvesto šálok kávy. Smrť pritom môže zapríčiniť už 78-miligramová alebo vyššia dávka. 

 

Personal trainer Thomas Mansfield, 29, ordered a 100g packet of caffeine powder to make supplement drinks at his family...

Posted by Lewxam Nehoc on Wednesday, March 2, 2022

Suzannah uviedla, že jej manželovi sa chvíľu po vypití nápoja penilo z úst. Rýchlo vybehla z domu, aby zalarmovala susedov a blízkych rodinných príslušníkov. Záchranári dorazili do niekoľkých minút. Použili defibrilátor, pretože pacient mal abnormálny srdcový rytmus. Po zástave srdca ho previezli do nemocnice, kde ho lekári vlani 5. januára vyhlásili za mŕtveho. Podľa lekárskej správy Thomas umrel na intoxikáciu kofeínom. Hlavný koroner John Gittins vyhodnotil úmrtie ako nešťastnú náhodu v dôsledku neúmyselnej konzumácie kofeínového prášku.  Firma vyrábajúca kofeínový prášok ubezpečila, že do balenia pridá odmerku a poskytne presné pokyny pre užívanie prášku.

Viac o téme: KávaOsobný trénerKofeínový prášok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu