Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Ženy sa po vzore mužov menia na sexuálne predátorky

PAŘÍŽ – Biológovia a evoluční psychológovia veria, že sexuálne aktívnejší sú muži. Tí sa snažia svoje gény odovzdať čo najväčšiemu počtu žien, a tak majú problémy s monogamiou.

Ženy naopak túžia, podľa zaužívaného modelu, po vernom otcovi svojich detí, ktorý je schopný nielen plodiť, ale svojich potomkov aj vychovávať. Táto teória však dostáva v modernej spoločnosti „na frak“. Stále nezávislejšie ženy totiž začínajú byť v sexe rovnako aktívne ako muži.

Z rozsiahlej porovnávacej štúdie francúzskych odborníkov vyplynulo, že iba 20 % žien nemá záujem o sex, a že majú dnes dvakrát viac partnerov, než mali v 70. rokoch. Do výskumu zahrnuli rozhovory s 12 000 respondentmi oboch pohlaví rozličných vekových kategórií.

Výsledky jasne dokazujú, že moderné ženy začínajú svojím sexuálnym správaním stále viac pripomínať mužov. V roku 1970 malo jediného sexuálneho partnera 68 % Francúzok, kým v roku 1992 to bolo 43 % a v roku 2006 už len 34 %. Dnes majú Francúzky v priemere päť sexuálnych partnerov, pred tridsiatimi rokmi to boli dvaja. U mužov je pritom číslo celé desaťročia konštantné a pohybuje sa okolo trinástky.

„Mladé ženy sú stále vychovávané tak, aby považovali svoj vstup do sexuality ako skúsenosť citovú a vzťahovú,“ napísali autori s tým, že muži stále zreteľnejšie a ľahšie rozlišujú sex bez lásky a lásku.

Z výskumu ďalej vyplynulo, že Francúzi majú viac než kedykoľvek v minulosti zo sexuality väčší strach a pribúdajú jedinci s psychickými problémami, ktorí do vysokého veku odďaľujú prvý pohlavní styk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu