Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Influencerku (34) vyrazili z Vatikánu pre oblečenie, ktoré mala na sebe: Narušila dôstojnosť miesta!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

VATIKÁN - Instagramová influencerka Juju Vieiraová z Brazílie rieši na verejnosti incident s bezpečnostnou službou vo Vatikáne, ktorá ju vyhodila z územia tohto miništátu kvôli jej oblečeniu. Mladá žena je však presvedčená o tom, že v ničom nerušil dôstojnosť tohto miesta.

Minulú nedeľu vyhodil člen bezpečnostnej služby z Vatikánu 34-ročnú brazílsku influencerku. Tá sa následne vyjadrila, že sa cíti nerešpektovaná a myslí si, že jej kratučké šaty a vysoké čižmy nijako nenarúšali tento dôstojnosť tohto priestoru. "Zamestnanec  prišiel ku mne a povedal, že to miesto je určené na modlenie a že nie som vhodne oblečená," uviedla Vieiraová. Z celej situácie bola v rozpakoch, keďže niekoľko ďalších turistov sledovalo, ako ju odprevádza ochranka. 

Influencerku (34) vyrazili z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vo Vatikáne platí prísny dress code pre mužov aj ženy. Sú zakázané odhalené ramená a kolená. Oficiálna webová stránka uvádza: "Ženám nie je dovolené nosiť topy bez rukávov a s výstrihmi alebo úzke košele. Ramená by mali byť zakryté a ak máte sukňu alebo šaty, musia zakrývať kolená. Pre ženy je zvyčajne vhodné, aby si na návštevu počas chladnejších mesiacov vzali šál a legíny a ľahkú bundu, ktorá sa dá zrolovať do malej tašky." 

Juju vraj o pravidlách obliekania vôbec nevedela a  tále je presvedčená o tom, že bola na túto návštevu vhodne oblečená. "Človek so zdravým rozumom nenavštívi Vatikán v klubovom oblečení. V zimnom oblečení som bola štýlová, všetko ladilo. Išla som v pohodlnom outfite, v ktorom som sa cítila dobre aj počas dlhých prechádzok," tvrdí. 

O svoj príbeh sa podelila na Instagrame. Viacerí jej fanúšikovia boli z incidentu pobúrení, jeden ju označil za absurdnú. Mnohí však Brazílčanke odkázali, že by nemala očakávať špeciálne zaobchádzanie. "Ak chodíte oblečená v hlbokých výstrihoch a vo veľmi tesnom oblečení, je to normálne. Moju neter tiež nevpustili, lebo mala minisukňu a holé brucho," píše sa v jednom príspevku. 

Viac o téme: VatikánInfluencerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu