Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Lekár ukázal, čo sa stane, keď si neumývate pupok: Keď uvidíte ten hnus, čo z neho vytiahli

(Zdroj: TikTok/crinc_3)

LONDÝN - Mnoho ľudí pri osobnej hygiene zabúda na malú časť svojho tela - pupok. Aj ten ale potrebuje pravidelnú starostlivosť, v opačnom prípade sa môžete dočkať nemilého prekvapenia. Na TikToku na to upozornil známy lekár, ktorý vysvetlil, čo sa môže stať, ak pri umývaní zabudnete na pupok.

Lekár radí: Na WC by ste nemali stráviť viac ako 10 minút, inak vám hrozí nepríjemné prekvapenie

Hviezda TikToku a lekár Národnej zdravotnej služby Karan Raj najnovšie vysvetlil, čo sa stane, ak si nebudete pravidelne umývať pupok. V tejto súvislosti zdieľal video ženy, ktorá pomáhala čistiť pupok svojmu manželovi. Sťažoval sa totiž, že ho bolí. Zostal v poriadnom šoku, keď videl, čo všetko z neho vytiahla jeho žena vytiahla pomocou pinzety. 

@crinc_3 Found a huge blackhead in my partners bellybutton! #oddlysatisfying #blackheadsremoval #ingrownhairremoval #satisfyingextractions #blackhead #gross ♬ I'm Coming Out - Diana Ross

V pupku sa môže ľahko hromadiť pot, odumreté kožné bunky, kožné oleje, kúsky odevu či baktérie, upozornil Raj. To môže spôsobiť nepríjemný výtok alebo dokonca infekciu. Štúdia z roku 2012 skúmala ľudí, ktorí si správne a pravidelne neumývali pupok. Výsledky ukázali, že väčšina účastníkov mala v pupku približne 67 druhov baktérií, informoval portál National Geographic. V dôsledku toho Karan poznamenal, že vyhýbanie sa tejto oblasti pri umývaní môže viesť k tomu, že sa človeku v pupku vytvoria akési kamienky. "Ak sa tento materiál pravidelne nevymýva, môže sa hromadiť a stvrdnúť do omfalolitu, čiže pupkového kameňa. Ten môže mať rôznu farbu, zvyčajne je ale čierny alebo svetlohnedý," objasnil. 

@dr.karanr #duet with @crinc_3 natural ornaments! #schoolwithdrkaran ♬ I'm Coming Out - Diana Ross

Nedostatok hygieny v tejto oblasti môže tiež spôsobiť kvasinkové infekcie, upozornil portál Healthline. Takéto infekcie sa zvyčajne vyskytujú vo vlhkých, tmavých oblastiach tela, ktoré sú v kontakte s inou pokožkou. Pupok je preto pre kvasinkové infekcie ideálnym prostredím. Video bolo doposiaľ zhliadnuté približne 293 000-krát. Ľudia sa v komentároch podelili so svojimi vlastnými postrehmi. "Kto ďalší si práve teraz kontroluje pupok," napísal jeden z komentujúcich. Mnohí užívatelia sa priznali, že o potrebe pravidelne si umývať pupok doposiaľ nevedeli. 

Viac o téme: HygienaPupokKaran Raj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu