Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Mladíka v Tescu zastavili pri pokladni. Pri kúpe tejto potraviny od neho pýtali občiansky preukaz

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FULBOURNE - Idete si len tak na klasický nákup. Ten sa však zmení na kriminálnu scénu. Nechápete, čo sa deje, pretože v košíku máte len potraviny, ktoré by predali aj 12-ročnému dieťaťu. Niečo tu teda nehrá, keď od vás personál žiada preukaz totožnosti na overenie veku.

Fufu Fang (30) nemohol uveriť vlastným očiam, keď od neho zamestnanci Tesca v mestečku Fulbourn v anglickom grófstve Cambridgeshire pýtali preukaz totožnosti Pokúšal sa pritom kúpiť si iba suchú salámu. Problém bol na strane obchodu, pretože technológia označila potravinu ako tovar dostupný od 18 rokov. 

FOTO Mladíka v Tescu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Odd Things Around Cambridge)

FOTO Mladíka v Tescu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Odd Things Around Cambridge)

Nespokojný zákazník sa vyjadril, že ho zastavili pri pokladni. Keďže Aziati vyzerajú častokrát oveľa mladšie, vypýtali si od neho preukaz totožnosti. Saláma, ktorú si chcel odniesť domov, však bola označená ako záhradnícke nožnice a Tesco predáva tento tovar len pre osoby staršie ako 18 rokov. Fang bol úplne zdesený a sklamaný z toho, že vo fulbournskom Tescu prišli zrejme o zdravý rozum. Pokladníčka pritom videla, že si okrem potravín nič iné nekupuje. Nemrzí ho to, že si pýtali od neho preukaz, ale situácia, pri ktorej si ho začali pýtať. 

"Bol som veľmi prekvapený, keď sa ma spýtali, či mám už vek na to, aby som si mohol kúpiť obyčajnú salámu. Začal som rozmýšľať nad tým, či som si kúpil ten správny druh. Možno si mysleli, že je to len nejaké puzdro na ostrý predmet. Preto chceli vidieť moju ID," zavtipkoval. 

FOTO Mladíka v Tescu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Fufu Fang)

Bizarná situácia však pokračovala ďalej, keď predavačka pri pokladni zavolala vedúceho. Ten si najprv myslel, že ide o nejaký žart. Hovorkyňa spoločnosti Tesco sa za vzniknutú situáciu zákazníkovi ospravedlnila. "Zdá sa, že tu došlo k zbytočnému nedorozumeniu. Pracujeme na vyriešení tohto problému, aby sa už nič podobné nezopakovalo."

Viac o téme: Občiansky preukazSalámaTesco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu