Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krvavý horor pri kúpaní sa v rieke: Na ľudí zaútočili pirane, 30 zranených!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SANTA FE - Tínedžerka prišla o palec na nohe a tridsať ďalších ľudí utrpelo zranenia po tom, ako na nich zaútočili pirane, keď sa počas horúceho dňa ochladzovali v rieke v Argentíne. Podľa zástupcu odborov pre plavčíkov ani zďaleka nejde o prvý podobný incident. Tento útok je však najvážnejším svojho druhu od roku 2008.

Trinásťročnú dievčinu museli previezť do nemocnice na urgentnú operáciu kožného štepu, zatiaľ čo sedemročné dievča prišlo o časť prsta a jeden chlapec utrpel otvorenú zlomeninu ruky. Počas prekvapivého útoku sa v rieke Parana v argentínskom Santa Fe kúpali desiatky ľudí vrátane viac ako dvadsiatich detí. V jednej chvíli na nich zaútočil húf mäsožravých rýb. Mnohí plavci utrpeli hlboké rany na členkoch, prstoch a rukách. 

Sergio Berardi, zástupca miestnych odborov pre plavčíkov, sa domnieva, že k útoku došlo kvôli vonkajšej vysokej teplote a nízkej hladiny vody. Potvrdil, že jedna tínedžerka prišla pri jednom z incidentov o prst na nohe. "Je potrebné venovať pozornosť varovaniam plavčíkov, to platí najmä pre rodiny s deťmi. Teraz sme videli, aké škody môžu pirane napáchať," povedal Berardi. V nedeľu popoludní boli podľa neho službukonajúci plavčíci "na nohách" a snažili sa pomôcť všetkým ľuďom, ktorí utrpeli uhryznutie v rovnakom čase. 

Krvavý horor pri kúpaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pirane majú tendenciu pohybovať sa v húfoch, takže podobné ataky nie sú žiadnou novinkou. Útoky na obľúbenom mieste pri rieke Laguna Setubal majú na svedomí pirane nazývané palometas. Na Vianoce 2013 bolo pri hromadnom útoku piraní v tej istej rieke zranených viac ako šesťdesiat ľudí. 

Viac o téme: Piraňaútok Argentína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu