Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svet obletela FOTO ťažko chorého chlapčeka (4): Pozrite sa, aký bol jeho ďalší osud

(Zdroj: Facebook/Beckett Strong)

PRINCETON - Pred dvomi rokmi obleteli svet fotografie dievčatka, ako hladká svojho mladšieho brata po chrbte. Ten v dôsledku rakoviny zvracia do toalety. Mnoho ľudí zaujímalo, aký bol jeho ďalší osud a či sa mu podarilo vyliečiť sa. Jeho mama nedávno zverejnila ďalšie fotky, ktoré hovoria za všetko.

V septembri 2019 Kaitlin Burgeová z Princetonu v Texase zverejnila fotografie svojho vtedy štvorročného syna Becketta, ktorého utešovala jeho päťročná sestra Aubrey, keď v reakcii na vyčerpávajúcu liečbu zvracal stojac pri záchode. Chlapčekovi rok predtým diagnostikovali akútnu lymfoblastickú leukémiu. Niekoľko mesiacov strávil v nemocnici na chemoterapii.

Jeho matka teraz uviedla, že sa mu podarilo poraziť chorobu a dokonca začal chodiť do školy. Dôkazom je video, ktoré zachytáva Becketta zvoniaceho zvončekom na chodbe nemocničného oddelenia. Naznačil tak, že začína novú, zdravšiu kapitolu svojho života.

Aubrey však stále hrá v živote svojho brata úlohu ochrancu, súrodenci si medzi sebou vytvorili nenahraditeľné puto. "Keď podstupoval chemoterapiu, bola skôr materskou postavou. Beckett chce byť ale teraz o niečo nezávislejší. Bojuje s tým, pretože našiel svoj vnútorný hlas a kedykoľvek sa mu pokúsi pomôcť, povie: ‚Zvládnem to sám,‘" vysvetlila Burgeová. Vraj jej dokonca nevadia ich občasné bitky, pretože je to znak obnovenia normálneho rodinného života.

Beckett sa konečne vrátil späť do školy, kde exceluje. Kaitlin prezradila, že pri pohľade na neho vidí normálne dieťa, na čo predtým ledva pomyslela. Aj naďalej však musí raz mesačne chodiť na kontroly. Okrem toho stále trpí niektorými vedľajšími účinkami chemoterapie vrátane bolestí nôh, no nevzdáva sa. Aubrey sa zase vrátila ku svojim vlastným koníčkom, ktorým sa v minulosti kvôli nedostatku financií v rodine nemohla venovať. "Teraz sa môžu hrať ako normálni súrodenci. Sú jednoducho deťmi," dodala ich mama. 

Viac o téme: LeukémiaRakovinaBeckett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu