Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Turista zaspal v podchode pre zver: Zbadal ho medveď a... taký koniec by ste nečakali!

(Zdroj: Facebook/CSKT Wildlife Management Program)

LINCOLN - Predstavte si, že vás počas turistiky zastihne nezvládnuteľná únava. Nájdete dobre vyzerajúci podchod a zložíte sa k spánku. Zrazu k vám ale pristúpi medveď. Presne toto zažil nemenovaný turista, ktorý sa uchýlil v podchode pre divokú zver. Našťastie ale celý stret so šelmou prespal.

Zástupcovia organizácie pre divokú zver v americkej Montane upozorňujú verejnosť, aby sa vyhýbali podchodom pre divokú zver. Iba nedávno totiž medveď prekvapil nemenovaného turistu, ktorý si v jednom takom zdriemol. 

Ochranár radí: Stretu s medveďom sa môžete vyhnúť vďaka tomuto PREDMETU

Predstavitelia Programu správy divokej zveri Konfederovaných kmeňov Salish a Kootenai zverejnili na Facebooku fotografie, na ktorých je zachytený medveď prechádzajúci podchodovým tunelom Highway 93. Kráča pritom priamo okolo mladíka, ktorý sa rozhodol trochu si pospať. Nedošlo tak k žiadnemu napadnutiu.

Odborníci napriek tomu upozorňujú, že tieto podchody navštevujú voľne žijúce zvieratá a verejnosť by sa im mala vyhýbať. "Keď ich počas práce kontrolujeme, máme poruke sprej na medveďa a sme opatrní a ostražití. Pumy americké, čierne medvede, medvede grizly, jelene a srny bielochvosté, kojoty a skunky ich používajú vo dne v noci," uviedli vo svojom príspevku.

Viac o téme: MedveďMontana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu