Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Stroje sa nám vyrovnajú do roku 2029

Čoskoro sa budú do ľudských mozgov implantovať tzv. nanoboty.
Čoskoro sa budú do ľudských mozgov implantovať tzv. nanoboty. (Zdroj: Nový Čas)

NEW YORK - S odvážnou tézou vyrukoval americký vedec, ktorý vidí budúcnosť ľudstva bezpodmienečne spojenú so strojmi. Podľa Raya Kurzwella stroje dosiahnu ľudskú inteligenciu už do roku 2029 a ľudia budú nosiť v hlave čipy, ktoré ich urobia ešte inteligentnejšími.

Ľudstvo je podľa Kurzwella na pokraji pokroku, vďaka ktorému sa do mozgov ľudí budú implantovať maličké čipy, tzv. nanoboty. „Budeme mať nanoboty, ktoré sa dostanú do našich mozgov cez kapiláry a budú vzájomne pôsobiť s našimi biologickými neurónmi,“ opísal maličké „roboty“ Kurzwell. Nanoboty spravia ľudí inteligentnejšími, budeme si viac pamätať a konať logickejšie.

Okrem inteligencie zlepšia aj zdravie. „Je to súčasť našej civilizácie,“ myslí si Kurzwell, zároveň však ubezpečuje, že sa niet čoho báť: „Nebude to mimozemská invázia inteligentných strojov, ktoré nás nahradia.“

Predpovede sa majú splniť už o dve desaťročia. „Do roku 2029 budeme mať hardvér aj softvér na dosiahnutie takej úrovne umelej inteligencie, ktorá bude mať ľudskú aj emocionálnu inteligenciu,“ predpovedá americký výskumník.

Predpoveď je súčasťou správy skupiny 18 vedcov, ktorí vypracovali 14 najväčších vedeckých výziev pre 21. storočie. Medzi nimi je aj cenová prístupnosť solárnej energie či prístup ľudstva k čistej vode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu