Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Toto jedlo vraj vyvoláva rýchly a bezbolestný pôrod: Tehotné ženy pár hodín po ňom porodili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

EXCELSIOR - Predmestie mesta Excelsior v americkom štáte Minnesota je podľa najnovších informácií šťastným miestom pre ženy vo vysokom štádiu tehotenstva. Jedna z miestnych reštaurácii totiž ponúka jedlo, ktoré nielen upokojí divoké chute zákazníčok v očakávaní, ale vyvolá aj rýchly a bezbolestný pôrod.

Američanka Kelsey Quarbergová je jednou z dvoch žien, ktorá tvrdí, že krátko po konzumácii hamburgeru pripraveného v reštaurácii Suburban v meste Excelsior priviedla na svet dieťa. Bola vôbec prvá, kto vlani v apríli otestoval hamburger pripravený podľa novej receptúry tamojšieho šéfkuchára. Kelsey je spoluvlastníčkou reštaurácie a v čase ochutnávky bola vo vysokom štádiu tehotenstva. "Keď sme testovali chuť burgerov, požiadala som nášho šéfkuchára, aby mi vyrobil aj ďalší. Bola som v 38. týždni tehotenstva, tak prečo si nedopriať? Asi o šesť hodín neskôr sa začali moje kontrakcie," spomína si. 

Šťastná prvorodička čoskoro priviedla na svet zdravého chlapčeka Samuela. Konzumáciu hamburgeru a následný pôrod spolu nijako nespájala, ale keď neskôr hľadali názov, pod akým nové jedlo uvedú na jedálnom lístku, rozhodli sa pre "Induktor pôrodu". Vtedy ešte netušili, že pochúťka nezostane svojmu pomenovaniu nič dlžná. Minulý rok v máji im totiž zákazníčka Katy Englerová oznámila, pár hodín po tom, ako si pochutnala na šťavnatom jedle, sa na svet vypýtala jej dcérka Elise.

Môže teda Induktor pôrodu pripravený z hovädzieho mäsa z plemena Angus, syra, pikantnej bavorskej horčice, plátkov slaniny, medu, karamelizovanej cibuľky a omáčky Cajun remoulade podávaný na opečenej žemli urýchľovať nástup pôrodných kontrakcií? Doktorka Donnica Mooreová uviedla, že neexistuje klinický dôkaz o tom, že niektoré potraviny alebo bylinky naštartujú pôrod. Ak sa bábätku nechce na svet v termíne, odporúčaný je sex alebo jemnejšia stimulácia bradaviek. Nie je to však prvýkrát, kedy ženy v súvislosti s pôrodom hovoria o mýtickom jedle. Keď bola napríklad tehotná so svojím druhým dieťaťom americká speváčka Hilary Duffová, zjedla "materský šalát" z kaviarne Caioti Pizza Cafe v Los Angeles. Je vyrobený z rímskeho šalátu, žeruchy, vlašských orechov, syra gorgonzola a tajného dresingu. 

Ženy v oblasti Atlanty sa uchyľujú k baklažánovému jedlu Parmigiana, ktoré podľa miestnej reštaurácie pomohlo pri pôrode viac ako tisícke žien. Suburban má teda jednoznačne pred sebou ešte dlhú cestu, kým bude môcť tvrdiť, že ženám skutočne pomáha k šťastnému pôrodu. Príbeh hamburgeru bol zdieľaný na Instagrame, čo zrejme dopomohlo k tomu, že do prevádzky začalo chodiť oveľa viac tehotných žien. A mnohé z nich po zjedení hamburgeru naozaj porodilo. 

Viac o téme: PôrodHamburger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu