Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Matka si na prstoch syna všimla poriadne čudný detail: Máte ho aj vy?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/FAMILY LOWDOWN TIPS & IDEAS)

SYDNEY - Istá matka spozorovala na prstoch svojho syna pozoruhodný detail a zdokumentovala ho na Facebooku. Jej príspevok vyvolal veľký záujem užívateľov, ktorí začali podrobnejšie sledovať svoje ruky. Na sociálnej sieti sa tak objavili obrázky ďalších odlišností tejto časti tela.

Detail ruky chlapca, ktorý sa objavil na Facebooku, zaujal mnohých užívateľov. Autorkou fotky je chlapcova mama, ktorá si všimla, že jej syn má na vnútornej strane malíčka až štyri záhyby namiesto troch, ako je to obvyklé. "Táto fotografia spôsobila medzi tisíckami ľudí veľký zmätok," napísala Claire na stránke Family Lowdown Tips&Ideas. Ide údajne o veľmi zriedkavý jav. 

Štyri záhyby na prstoch chlapca
Zobraziť galériu (3)
Štyri záhyby na prstoch chlapca  (Zdroj: Facebook/FAMILY LOWDOWN TIPS & IDEAS)

V štúdii, ktorá bola realizovaná na japonskej univerzite Kjóto, sa uvádza, že nie je jasné, z akého dôvodu vznikajú podobné zvláštnosti na prstoch, pretože výsledky röntgenových vyšetrení nevykazujú žiadne anomálie. Nejde však o žiadny problém, pretože takéto prsty nespôsobujú ľuďom žiadne komplikácie. Môžu byť aj výsledkom dedičnosti. "Malíčky s extra záhybmi nie sú výsledkom anomálií kostí ani kĺbov. Vyšetrenia nevykazovali nijakú zreteľnú dyskinézu," píše sa v štúdii. 

Claire má iba tri záhyby, tak ako väčšina ľudí
Zobraziť galériu (3)
Claire má iba tri záhyby, tak ako väčšina ľudí  (Zdroj: Facebook/FAMILY LOWDOWN TIPS & IDEAS)

Keď Claire zverejnila príspevok, stovky užívateľov si skontrolovali ruky. Jeden z nich zverejnil obrázok prsta, na ktorom mu, naopak, jeden záhyb chýba. Istá mamička zas uviedla, že jej osemmesačné dieťa má to isté a keď sa narodilo, jeho prst vyzeral ako húsenica!

Viac o téme: RukaPrstAnomália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu