Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Láska je pravdepodobne naozaj slepá

LOS ANGELES - Podľa amerických vedcov je láska naozaj slepá pokiaľ ide o sledovanie druhých osôb. Vedecký tím z University of California uvádza, že zaľúbení študenti údajne prejavujú oveľa menší záujem o ostatné osoby.

"Je to akosi psychicky dané, že keď ste do niekoho zaľúbení, tak vám všetci ostatní pripadajú menej atraktívni, i keď to nie je pravidlom. Jednoducho sú vaše pocity skôr nasmerované voči osobe, ktorú milujete," vysvetľuje vo svojom článku v časopise Evolution and Human Behaviour (Evolúcia a ľudské správanie) Gian Gonzanga. "Je to skoro ako keby ste na očiach mali šatky," povedal profesor psychológie a komunikácie Martie Haselton.

Vedci dali stodvadsiatim študentom napísať esej o náhodne vybranej fotke na istej internetovej stránke. Počas písania im povedali, aby sa zamerali na rozdiel medzi ich aktuálnymi partnermi a fotkami, ktoré mali možnosť vidieť. Vyplynulo z toho, že študenti si pamätali o fotkách oveľa menej pokiaľ sa vo svojej eseji začali sústrediť na porovnávanie, než študenti, ktorí pokračovali v písaní o svojich partneroch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu