Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vládni tajní hľadajú nových ľudí, aj pomocou hádanky na FOTO: Dokážete ju vyriešiť?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Vládna agentúra zverejnila diabolskú matematickú hádanku zameranú na nábor super inteligentného personálu. Spočíva v náhodnej sérii čísel a písmen. Agentúra prostredníctvom nej odkryla obyvateľom Veľkej Británie niečo oveľa tajnejšie.

"Rozlúšti správu", tak znie zadanie hádanky, ktorú na svojom instagramovom účte zverejnila agentúra Government Communications Headquarters (GCHQ). Pozostáva z niekoľkých čísel, pričom u niektorých je druhá číslica dvojciferného čísla nahradená písmenom. Okrem hlavnej stránky sa objavila aj v tzv. "Stories", kde po 24 hodinách zmizne, takže záujemcovia o jej rozlúštenie nemali veľa času. 

Vládni tajní hľadajú nových
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram/gchq)

Existencia agentúry je zahalená pomerne veľkým tajomstvom, do jej interiéru sa doposiaľ dostali len špióni, vládni úradníci a hŕstka návštevníkov. Po 112 rokoch ale bezpečnostná služba umožnila verejnosti nahliadnuť dovnútra spustením služby @mi5official. Generálny riaditeľ spravodajskej služby MI5 Ken McCallum, ktorý je vôbec jej najmladším šéfom, dal tomuto kroku zelenú v snahe podporiť nábor mileniálov a zbaviť organizáciu mýtu, že dnu "popíjajú martini". 

Viac o téme: HádankaHlavolam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu