Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Pri upratovaní univerzity náhodou narazili na starý trezor: Objavili v ňom zlatú baňu!

(Zdroj: Facebook/Pacific President Christopher Callahan)

STOCKTON - Suterén University of the Pacific v Kalifornii ukrýval vzácne dokumenty pochádzajúce z čias založenia tejto vzdelávacej inštitúcie. Personál na ne narazil úplnou náhodou a o svojom objave informoval na sociálnej sieti.

Podľa rektora Christophera Callahana objavili zamestnanci pri upratovaní v rohu pivničných priestorov 1,5 metra vysoký trezor a predpokladali, že môže mať zhruba päťdesiat rokov. Následne kontaktovali miestnych hasičov, ktorí z obavy z poškodenia neznámeho obsahu nepoužili pri jeho otváraní horáky, ale hydraulické zariadenie. Vo vnútri sa našli zakladajúce dokumenty školy z roku 1851 vrátane ručne písaných časopisov z roku 1851.

A #historic #PacificFriday at University of the Pacific: Thanks to our friends at Stockton Fire Department and Lt. Wayne...

Posted by Pacific President Christopher Callahan on Friday, 26 March 2021
 

"Naša univerzita je prvou, ktorá vznikla v štáte Kalifornia, a toto sú originálne listiny," napísal Callahan na Facebooku. Doteraz sa pritom všetci domnievali, že tieto dokumenty sa nadobro stratili. V trezore bol aj diplom z roku 1962 vytlačený na koži zvieraťa. "Je to ako zlatá baňa, sme nadšení," dodal rektor. 

Viac o téme: UniverzitaObjavTrezorKalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu