Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Odkaz vo fľaši našli po takmer tridsiatich rokoch

ilustračné foto
ilustračné foto

TOKIO - Zdá sa, že v Japonsku sa každý list napokon dostane tam, kam má. Dokazuje to aj najnovší prípad nájdenej pohľadnice vo fľaši, ktorú hodili deti do mora pred takmer troma desaťročiami.

A to iba týždeň potom ako Japonsko žaslo nad ďalším znovunájdeným listom, takisto vyloveným z vody. V najnovšom prípade našiel malú fľašku na pobreží polostrova Shimokita stavebný robotník. Vytiahol z nej pohľadnicu, ktorú poslali v roku 1979 stredoškolskí študenti z asi 1200 kilometrov vzdialenej západnej časti krajiny v rámci školského projektu.

Päťdesiatštyriročný Masaaki Kondo splnil inštrukcie z odkazu a pohľadnicu poslal späť, aj so svojím menom a miestom, kde ju našiel. Do školy v Tottori dorazila vo štvrtok. Podľa dnes už 75-ročného bývalého učiteľa, ktorý projekt viedol, Toshio Enjoa je návrat "strateného odkazu" neuveriteľný. Študenti totiž počas 11 rokov vypustili do mora asi 5500 fľašiek. Na odkazy v nich reagovalo asi 760 ľudí, pričom poslednú poslali späť pred asi dvadsiatimi rokmi.

"Nikdy by som nečakal, že tú pohľadnicu uvidím o tridsať rokov," uviedol Enjo. Fľašku s odkazom našli iba týždeň nato ako podobný prípad učaroval celému Japonsku. Pred 15 rokmi pripevnilo malé dievčatko k balónu odkaz a ponechalo ho svojmu osudu. Nedávno sa ho podarilo nájsť istému rybárovi na platese, ktorú ulovil asi kilometer od pobrežia v Pacifickom oceáne. Rukou písaný odkaz následne poslal späť odosielateľke, z ktorej je dnes 21-ročná študentka univerzity.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu