Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Kalifornii majú automaty na marihuanu

Marihuanu ako liek povolilo zatiaľ osem amerických štátov.
Marihuanu ako liek povolilo zatiaľ osem amerických štátov.

LOS ANGELES - Automaty na marihuanu sú snom každého milovníka tejto drogy. K najbližšiemu automatu je to od nás viac než pol dňa lietadlom. Podľa britskej BBC ich majú v Kalifornii, kde sú určené výhradne pacientom, ktorým drogu predpísal lekár, napríklad ako podporný liek pri Parkinsonovej chorobe.

Prístroje vydávajúce drogu sú však zabezpečené nielen dokladom určujúcim totožnosť, ale taktiež snímkou tváre a odtlačkom prstov. Takže každý pacient, ktorému lekár predpíše marihuanu, musí pri automate predložiť podpis a poskytnúť prístroju odobratie odtlačkov prstov či vyfotenie tváre. Zatiaľ v USA podľa BBC užívanie marihuany ako podporného lieku pri bolestivých symptómoch povolilo osem štátov. Federálne zákony ju však ako oficiálny liek neuznávajú.





Vince Mehdizadeh, majiteľ obchodu s bylinkami Herbal Nutrition Centre v Los Angeles, má prvé dva automaty, ktoré boli inštalované v Kalifornii. „Hneď ako bol užívateľ vyfotený, vezmú sa mu odtlačky prstov a ukáže svoj predpis, je mu vydaná karta, ktorá v týchto automatoch funguje. Hneď pri prístroji ho uvíta ochranka. Potom do prístroja vloží svoju kartu a poskytne odtlačky prstov, aby preukázal, že je majiteľom karty. Kamera potom vezme jeho tvár, potvrdí, že je skutočne pri prístroji. Potom dostane svoj liek a odíde," opísal proces Mehdizadeh. Automaty by sa mali začať postupne šíriť po celých Spojených štátoch. Federálna vláda však neuznáva túto drogu ako oficiálny liek a v celej únii je marihuana stále zakázanou drogou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu