Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Cukrárski majstri vytvoria čokoládový sultánov poklad

VIEDEŇ - Vo viedenskom Hofburgu bude vo štvrtok 31. januára šiesty ročník medzinárodnej cukrárskej súťaže Patisserie Grand Prix der Schokoladenkunst 2008.

Cukrárski majstri budú mať za úlohu vytvoriť čokoládové umelecké diela na tému Topkapi - sultánov poklad. Víťazov vyhlásia 1. februára na Plese viedenských kaviarnikov, na ktorom sa zúčastní približne päťtisíc hostí z Rakúska i zahraničia. Sultánov poklad vytvoria z čokolády cukrári z Rakúska, Švajčiarska, Nemecka, Slovinska, Maďarska a Turecka. Každý súťažiaci musí mať odborné cukrárske vzdelanie. Na svoj výtvor bude mať k dispozícii najviac 40 kilogramov kvalitnej čokolády. Sladké umelecké diela budú vyrábať priamo pred očami poroty, ktorá bude hodnotiť vzhľad, chuť, celkový dojem a technické aspekty.

Vlani navštívilo výstavu čokoládových špecialít na tému New York víta Viedeň vyše osemtisíc ľudí. Tento rok vystavia čokoládové diela 1. februára od 12:00 do 16:30. Medzi súťažnými dielami budú i dve cukrovinky na tému futbalových majstrovstiev. Vstup na výstavu je voľný.

Informácie agentúre SITA poskytla vedúca Kancelárie mesta Viedeň Erika Rožková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu