Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šialený objav v bezpečnostnej zóne letiska: Ako je možné, že si to tri mesiace nikto nevšimol?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CHICAGO - Súd v Chicagu riešil koncom minulého týždňa prípad 36-ročného muža, ktorý strávil tri mesiace v bezpečnostnej zóne tamojšieho letiska. Býva v Los Angeles, no odmietol odcestovať domov údajne kvôli obavám z epidémie covidu-19. Ak zloží kauciu vo výške 1000 dolárov, súd mu uloží len zákaz vstupu na letisko, napísala agentúra AP.

Muž pobýval v zabezpečenej časti letiska od 19. októbra do 16. januára bez toho, aby vyvolal väčšiu pozornosť letiskových pracovníkov. Podľa jeho vyhlásenia pred súdom sa v zóne nachádzal vďaka tomu, že našiel identifikačnú kartu jedného z tamojších zamestnancov. "Súd považuje uvedené fakty a okolnosti za šokujúce vzhľadom na to, ako dlho trvali," uviedla sudkyňa Susana Ortizová. 

Šialený objav v bezpečnostnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Wong Maye-E)

Prítomnosť muža bola odhalená minulú sobotu, keď ho dvaja pracovníci spoločnosti United Airlines vyzvali na identifikáciu. Muž sa preukázal zamestnaneckou kartou, ktorej strata bola nahllásená vlani v októbri. Vyšetrovanie začal aj chicagský úrad pre civilné letectvo. Ten ale vo svojej správe zdôraznil, že muž "nikdy nepredstavoval bezpečnostné riziko pre letisko či cestujúcich". 

Viac o téme: LetiskoChicagoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu