Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Princ Charles sa objavil ako hologram

Princ Charles - hologram.
Princ Charles - hologram. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Britský následník trónu, princ Charles (59), pred svetovými vodcami zhromaždenými v Abu Dhabi predniesol reč - nebol tam ale osobne. Dostavil sa len ako trojrozmerný hologram.

Princ sa tak vyhol tomu, aby do atmosféry vypustil 20 ton uhlíkového odpadu - toľko by totiž planétu stála spiatočná cesta princa so sprievodom na Svetový summit o budúcnosti energie.

Rozhodol sa preto zúčastniť sa stretnutia v holografickej forme, ktorá zanechá rovnakú "uhlíkovú stopu" (množstvo uhlíkového odpadu) ako bežná žiarovka. "Vedci nám teraz hovoria, že problém zmeny klímy je natoľko vážny a naliehavý, že máme menej ako desať rokov na to, aby sme znížili a zastavili emisie skleníkových plynov a nabrali spiatočný chod," povedal počas šesťminutovej reči, ktorú dopredu nakrútil vo svojej londýnskej rezidencii Clanrence House.

Ako uvádza server FemaleFirst, po jeho prejave sa princom hologram rozplynul, na čo celá rada delegátov reagovala miernym lapaním po dychu. "Princ bol nadšený nápadom použiť hologram a zmenšiť tak uhlíkovú stopu. Počas prejavu sa prechádzal sem a tam, gestikuloval a vôbec, vyzeralo to, ako by na summite skutočne bol," dodal k tomu Sean Reel, ktorý vystúpenie pripravil z technickej stránky.

Princ sa tak stal prvým členom kráľovskej rodiny, ktorý sa nechal reprezentovať hologramom, ale nie je to prvýkrát, čo túto technológiu použil nejaký štátnik. Bývalý americký viceprezident Al Gore sa minulý rok zúčastnil v hologramovej forme zahájenia koncertu Live Earth v Tokiu.

Prejav princa Charlesa na Svetovom summite o budúcnosti energie v Abu Dhabi



Zahájenie koncertu Live Earth v Tokiu Alom Gorom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu