Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO V lese objavili záhadného živočícha: Stretnúť by ste ho nechceli, má jednu superschopnosť

(Zdroj: Facebook/Virginia Wildlife Management and Control)

CHESTERFIELD - Spoločnosť pre správu divej zveri v americkej Virgínii zverejnila fotky záhadného hada, ktorý sa objavil v oblasti Midlothian. Odborníkom chvíľu trvalo, kým zistili, o aký druh ide. Stretnúť ho by asi pre mnohých ľudí nebolo nič príjemné.

Minulý týždeň kontaktoval obyvateľ oblasti infolinku spoločnosti s tým, aby mu pomohla identifikovať živočícha na fotke. Jej odborníci každoročne identifikujú tisíce hadov, no takéhoto vraj ešte nikdy nevideli. Preto vyzvali užívateľov, aby im s tým pomohli. 

Ok everyone, as y’all know, we identify 1000’s of snakes every year, through our “Snake Identification” hotline, but the...

Posted by Virginia Wildlife Management and Control on Wednesday, 28 October 2020

Neznámy tvor bol nakoniec identifikovaný ako kladivohlavý červ. Ide o veľký a invazívny druh, ktorý sa do USA dostal z Ázie. Je to hermafrodit, čo znamená, že má samčie aj samičie pohlavné orgány. Viacerí užívatelia podotkli, že je takmer nemožné ho zabiť. "Síce nevyzerajú príliš vábne, ale majú úžasnú schopnosť regenerácie. Keď prídu o časť tela, rýchlo im dorastie späť." Keď sa tohto červa chcete zbaviť, najúčinnejšie je vraj, keď ho jednoducho podpálite. 

Zoológovia predpokladajú, že kladivohlavý červ sa do Spojených štátov dostal pred desiatkami rokov obchodom so záhradníckym tovarom. Okrem Virgínie bol ich výskyt zaznamenaný aj v štátoch Maine či Severná Karolína. 

Viac o téme: HadČerv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu