Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Neskutočný nález hubára v lesoch: Takého obra som v živote nevidel a koľko vážil!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľský hubár našiel v lesoch v okolí Krakova hríb, aký podľa svojich slov ešte nevidel. Vážil totiž asi až 1,5 kg. Poľsko momentálne prežíva naozajstné "hríbobranie". Sociálne siete sú plné fotiek hubárskej úrody, najmä z lesov na juhu krajiny. Vzhľadom na to, že na Slovensku má v nasledujúcich dňoch výdatne pršať, sa možno dočkáme niečoho podobného.

"To je hríb obor, skutočná krava, býk!" vyhlásil Maciej Komenza na margo svojho nedávneho úlovku. Nejde pritom o žiadnu raritu; iný hubár sa zas pochválil hríbom, ktorý vážil 1,5 kila. Zásluhu na tom ale pripisuje svojej manželke, ktorá ho zlákala do lesa. "Muž sa v hubách príliš nevyzná. V lese som najprv našla naozaj veľké hríby, ktoré sa mi ale bohužiaľ rozpadli v rukách. O niečo neskôr Wojtek objavil gigantický hríb. A teraz sa máme čím chváliť!" uviedla Boguslawa Machowská.

Hríby obrej veľkosti ale majú aj svoju odvrátenú stránku. Komenza pripustil, že jeho dubák bol už trochu plesnivý a červivý. Také vraj už nezbiera, pretože sú nanič. Je v nich viac vody než huby. Maciej dodal, že vďaka teplej jeseni sa z lesa zakaždým vracia s plným košíkom. 

VIDEO Neskutočný nález hubára
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Maciej Komenza)

Viac o téme: HubárHríby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu