Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zdravotná sestra pobúrila pacientku: Studená sprcha a masturbácia ťa vylieči!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRISBANE - Predstavitelia spoločnosti z oblasti verejného zdravotníctva boli nútení ospravedlniť sa za správanie zdravotnej sestry, ktorá poradila klientke s bolesťami brucha, aby sa osprchovala a dopriala si masturbáciu. Vyšetrovanie incidentu, ktorý poškodil dobré meno zamestnancov linky pomoci, nie je zatiaľ ukončené.

Klientka, ktorá kontaktovala zdravotnú linku so žiadosťou o pomoc a sťažovala sa na silné bolesti brucha, neverila vlastným ušiam. Namiesto odborných rád jej totiž zdravotná sestra odporučila, aby si dala studenú sprchu, pri tom masturbovala a masírovala si konečník. Vyšetrovanie incidentu potvrdilo, že išlo o pacientku po vážnej operácii, ktorú uprostred noci zobudili silné bolesti, a preto sa rozhodla zavolať práve na horúcu linku.

Kompetentní si uvedomujú, že išlo naozaj o neštandardný postup. "Ospravedlňujeme sa za akékoľvek komplikácie spôsobené pacientke. Podnikli sme okamžité kroky na to, aby sa prípad čo najskôr vyšetril," uviedla hovorkyňa spoločnosti Queensland Health. 

Zdravotná sestra pobúrila pacientku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Horúca linka prevádzkovaná touto spoločnosťou je dostupná 24 hodín sedem dní v týždni. Prijme približne sto hovorov denne a zamestnáva 170 registrovaných sestier. Jedna z nich teraz poškodila dobré meno spoločnosti. Podľa jej hovorkyne zdravotné sestry odpovedajú klientom, ktorí sú následne diagnostikovaní lekármi. Personál má prísne pokyny, ako odpovedať volajúcim. Aj keď táto služba nie je pohotovostná a nenahrádza lekársku konzultáciu, v Queenslande je veľmi obľúbená. Jej klienti oceňujú, že sa môžu spojiť so zdravotnými sestrami, ktoré dokážu posúdiť ich príznaky a poskytnúť im kvalifikované informácie. Zamestnanci linky pravidelne absolvujú školenia v oblasti kritického myslenia a klinického uvažovania. Dotyčná sestra momentálne nepracuje, podľa dostupných zdrojov má s touto prácou päťročné skúsenosti.

Viac o téme: Zdravotná sestra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu