Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nechcete pribrať? Raňajkujte!

CAMBRIDGE – Neraňajkovať a udržať si dokonalú postavu je naozaj veľmi náročné. Tí, ktorí si ráno doprajú výdatné jedlo, majú oveľa menej problémov s pribúdajúcimi kilami. Raňajky sú pre telo veľmi dôležité, udržiavajú metabolizmus vo forme a nenútia organizmus tvoriť si toľko tukových zásob.

Britskí odborníci podrobili výskumu asi 6,7 tisíc ľudí a zistili, že tí, ktorí neraňajkujú majú s priberaním oveľa viac problémov ako tí, čo sa ráno poriadne najedia.

Podľa doktora Nicholasa Warehama pravidelne raňajkujúci ľudia priberajú menej, dokonca aj vtedy keď si doprajú poriadne porcie. Vyjadrené v číslach - ľudia, ktorí prijímajú na raňajky 0 až 11 % svojho denného energetického príjmu pribrali počas štyroch rokov v priemere 1,23 kilogramu. Tí, ktorí ráno zjedia 22 až 50 % energetického príjmu za rovnaké obdobie pribrali iba 0,79 kilogramu.

„V našej štúdii všetci zúčastnení v sledovanom období pribrali. Výsledky ale dokazujú, že konzumácia vysokého podielu denného energetického príjmu počas rána súvisia s relatívne nižším pribúdaním na váhe u osôb stredného veku,“ povedal Wareham.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu