Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Kamery ochranárov zachytili na hraniciach vyčíňanie medveďov, ktoré si strážili teritórium

(Zdroj: youtube/The Siberian Times)

VLADIVOSTOK - Ochranári prírody zverejnili pozoruhodné zábery zachytené v divokej tajge na hranici medzi Čínou a Ruskom. Kamerový systém je v tejto oblasti nainštalovaný najmä kvôli pozorovaniu sibírskych mačkovitých šeliem, tentokrát sa ale o úžasné divadlo postarali iní predátori.

Kamerový systém v tajge na rusko-čínskych hraniciach neďaleko Vladivostoku poskytuje ochranárom z Centra na ochranu džungľového ussurijského tigra jedinečný prehľad o jeho výskyte a pohybe. Kamery sú umiestnené najmä na miestach, kadiaľ vedú ich obvyklé trasy, vďaka čomu sa pracovníci centra dozvedajú viac a prirodzenom fungovaní života týchto mačkovitých šeliem. Nedávno sa im ale podarilo zachytiť zápas dvoch medvedích samcov, ktorí si strážili svoje teritórium. Na záberoch vidno, že jeden z nich prichádza z čínskej a druhý z ruskej strany. Potom prevalia plot a oddane bojujú o svoje územie.

"Tým miestom prechádza veľa tigrov, ale ani jeden z nich nepoškodil plot. Všetky šelmy prešli pokojne a potichu. Medvede však poškodili aj niektoré kamery a vôbec im nevadil ani ostnatý drôt," uviedli ochranári.

Zo zverejneného videa nie je jasné, či v tomto prípade vyhral "Číňan" alebo "Rus", pretože je veľmi krátka. Okrem toho, že zachytáva jedinečné prírodné divadlo, má však aj iný rozmer. Jej jedinečnosť spočíva v tom, že demonštruje slobodu divokých zvierat, ktoré ignorujú územné členenie krajín nariadené človekom, samé si určujú svoje teritóriá a dokážu si ich chrániť.

Viac o téme: MedveďRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu