Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Máte radi jahody? Keď zistíte, čo všetko sa v nich skrýva, okamžite ich prestanete jesť

(Zdroj: Facebook/Lauren Mackenzie Gambrell)

LONDÝN - Na TikToku sa objavilo video, ktoré úplne mení pohľad na umývanie jahôd. Podľa videa treba jahody na polhodinu namočiť do slanej vody. Následne z nich vyplávajú všetky nečistoty, ktoré sú voľným okom takmer neviditeľné. Vrátane parazitov.

Ak máte radi jahody, mali by ste vedieť, že pred ich konzumáciou je dobré umývať ich v slanej vode. Podľa videa zverejneného na TikToku treba jahody na polhodinu do nej namočiť, údajne sa tak zbavia všetkých nečistôt, ktoré by ste v opačnom prípade zjedli. Autorka, užívateľka s prezývkou Thatnatchats, už v minulosti publikovala niekoľko zaujímavých videí, v ktorých skúmala riasy pod mikroskopom. Jej video s názvom "Radšej poriadne umývajte jahody" videlo už viac ako 15 miliónov ľudí, pričom mnohých výsledok jej malého experimentu šokoval. "Toto ma prinútilo prestať jesť jahody," znie jeden z komentárov.

@thatnatchats

y’all better WASH your strawberries ‼️ Comment what I should look at next! ##fyp ##foryou ##science

Don't Start Now - Dua Lipa

Keď si pozrela video Lauren Gambrellová, sama to vyskúšala. Výsledok uverejnila na Facebooku, kde ho zdieľalo viac ako 110-tisíc užívateľov. "Po takmer 25 rokoch ma TikTok naučil, ako správne umývať jahody. Sú plné malých chrobákov a špiny," napísala Gambrellová. Zároveň zdieľala sériu fotografií, ktoré jasne dokazujú potrebu namáčania jahôd do slanej vody.

Viac o téme: Jahody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu