Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dievčina sa išla najesť do reštaurácie: Keď zbadala ten KORONA PRÍPLATOK na účte, zalapala po dychu

(Zdroj: Twitter/Talia)

WEST PLAINS - Na Twitteri sa objavil účet, ktorý dostala istá zákazníčka v reštaurácii Kiko Japanese Steakhouse & Sushi Lounge v americkom štáte Missouri. Prekvapil ju nový príplatok, ktorým tento podnik reaguje na súčasnú situáciu spojenú s pandémiou.

Na sociálnej sieti sa objavila fotografia účtu z japonskej reštaurácie v meste West Plains, na ktorom je okrem bežných položiek za jedlo a nápoje zaúčtovaný aj "príplatok za COVID-19". Zverejnenie účtu spustilo lavínu komentárov šokovaných užívateľov. "Prepáčte, čo to je? Príplatok za COVID?" pýtajú sa viacerí nich.

K veci sa vyjadrili aj majitelia samotnej prevádzky, ktorí žiadajú všetkých prispievateľov, aby neurážali ich zamestnancov a neodsudzovali prístup podniku k vzniknutej situácii. Zaviesť kontroverzný príplatok sa údajne rozhodli po tom, ako sa kvôli pandémii v apríli zvýšila v USA cena mäsa o osem percent. "Prosím vás, pochopte nás, že to nerobíme preto, aby sme vás využili!" uviedlo vedenie reštaurácie na svojej facebookovej stránke.

Po obrovskej kritike však majiteľ zmenil názor a informoval, že poplatok zruší. Namiesto toho však zvýši cenu za väčšinu pokrmov na jedálnom lístku. Okrem mäsa totiž zdraželi aj morské plody a iné potraviny. 

Viac o téme: ReštauráciaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu