Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Študentka trpko doplatila na vyučovanie cez Zoom: Keď si prečítala správu od učiteľky, zdesila sa

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Faith)

NEW YORK - Internetová komunikácia sa v čase pandémie stala pre väčšinu z nás každodennou a nevyhnutnou záležitosťou. Pre učiteľov je v týchto dňoch práve e-learning nenahraditeľnou pomôckou pri vzdelávaní žiakov. Tí by si však mali dávať pozor na to, aké správy posielajú svojim spolužiakom počas elektronického vyučovania.

Videorozhovory a iné formy internetovej komunikácie využívame v tomto období vo väčšej miere ako inokedy. Na digitálne vzdelávanie si museli zvyknúť aj učitelia a študenti. Podobne je na tom Američanka Faith, ktorá sa so svojimi spolužiakmi pravidelne pripája na internet, kde prebiehajú lekcie s jej lektorkou. Aj e-learning ale poskytuje možnosti na vyrušovanie v podobe správ cez rôzne platformy, čo dievčina nedávno veľmi rada využila. Obrátilo sa to však proti nej, keď sa ozvala vyučujúca. "Netušila som, že profesorka vidí moje súkromné konverzácie, ktoré posielam známym cez Zoom," napísala študentka na Twitteri.

Študentka trpko doplatila na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Faith)

Mladík dostal email od kolegu, prepadli by ste sa od hanby! Všetci vidíme, ČO si pozeráš na počítači!

Všetkých študentov zároveň varovala, že zapájanie sa do diskusií počas vyučovania je oveľa nebezpečnejšie ako šepkanie v triede. Zverejnila aj video so správou, kde ju učiteľka upozorňuje, že vidí všetko, čo píše v diskusii počas vyučovania. "Moje lekcie nie sú najvhodnejším časom na posielanie neslušných odkazov. Veľmi to ruší vzdelávanie a ja nemôžem akceptovať takéto správanie. Odporúčam ti, aby si si svoje nevhodné komentáre nechávala iba pre seba, v opačnom prípade sa to môže odraziť na záverečnej známke tohto kurzu," odkázala neukáznenej študentke.

Faith taktiež uviedla, že viacerí učitelia potvrdili, že registrujú konverzácie svojich žiakov počas lekcií. "Radšej im pošlite ospravedlňujúci email ešte predtým, ako vás konfrontujú. Aj ja som sa už ospravedlnila," dodala. Jej zážitok vystrašil viacerých študentov. "Padnem na zadok, veď som písal do tých četov poriadne divočiny," zhrozil sa jeden z nich. Ďalší napísal, že niečo podobné sa stalo jeho kamarátke učiteľke. Jej žiaci v druhom ročníku si o nej počas hodiny písali, že "vyzerá hrozne a zabíja atmosféru vyučovania". 

Viac o téme: VyučovanieTrapasKaranténaKoronavírusE-learningDigitálne vzdelávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu