Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Neuveriteľné, čo si dovoľujú britskí turisti! Nad ich správaním vám ostane rozum stáť

(Zdroj: Youtube/Metro'co'uk)

BENIDORM - Nárast počtu nakazených koronovírusom v Španielsku prinútil miestne úrady prijať v krajine stav núdze, ktorý vo veľkom obmedzil život obyvateľov. S aktuálnou a závažnou situáciou sa však odmietla vyrovnať skupina britských turistov v letovisku Benidorm, pre ktorých aj v týchto zložitých časoch zostáva hlavnou prioritou zábava.

Na sociálnej sieti bolo zverejnené video, ktoré vzniklo minulú sobotu a zachytáva zásah policajtov v španielskom Benidorme. Tí sa s rúškami na tvárach snažili skrotiť asi päťdesiatku britských turistov, ktorí odmietli rešpektovať vyhlásený stav núdze v súvislosti so šíriacou sa nákazou.

V čase, keď je v krajine dovolené vychádzať von iba za účelom nákupu potravín, Briti túžili užívať si jarné slniečko a húfne vyrazili priamo na pláž Levante. Atmosféru totálnej arogancie k preventívnym opatreniam podčiarkuje aj správanie ďalších dovolenkárov, ktorí na balkónoch svojich apartmánov počas policajného zásahu vyspevujú, že dostali "koronavírus od španielskych policajtov". 

Španielsko má po Taliansku najvyšší počet nakazených koronavírusom v Európe. Do týchto chvíľ hlási viac ako 11-tisíc nakazených, na COVID-19 zomrelo už zhruba päťsto ľudí. Znepokojený dav Britov sa nakoniec podarilo policajtom spacifikovať a zahnať do hotela. 

Neviete sa dovolať blízkym? KORONAVÍRUS sa podpísal aj pod problémy so sieťou, nápor ako na Silvestra​

Zverejnené zábery komentujú najmä miestni rozhnevaní obyvatelia, ktorí apelujú na to, aby sa Briti vrátili domov. Letecké spoločnosti sľúbili vyslať lietadlo, ktoré prepraví turistov uviaznutých v Španielsku späť do Veľkej Británie. Miestny premiér Sanchez, ktorého manželke tiež diagnostikovali koronavírus, upozornil turistov, že situácia v krajine v súčasnom stave nedovoľuje, aby z nej bola dovolenková destinácia. 

Viac o téme: TuristiŠpanielskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu